1.3.2017

"Uusi" ruokailuryhmä

Pari viikkoa sitten, tarkemmin ystävänpäivänä, bongasimme tori.fi:stä juuri sellaiset ruokapöydän tuolit, joista olemme jo pitkään haaveilleet. Aiemmat tuolimme olivat melko raskasrakenteisia ja väriltään tummia, mikä teki ruokailuryhmän yleisilmeestä raskaanpuoleisen. Jossain vaiheessa heräsi ajatus vaaleista tuoleista, jotka keventäisivät keittiön ilmettä. Uudet tuolit siis bongattiin tori.fi:n kautta ja noudettiin pari päivää myöhemmin. Oli siinäkin reissu, kun yksien tuolien takia piti ajaa Ouluun ja takaisin! No, onneksi vanhojen tuolien myynti kattoi sentään matkakulut.

Ruokapöytänä meillä on tumma tammipöytä, jonka mies sai aikoinaan ilmaiseksi työkaveriltaan. Tämä oli aikeissa heittää pöydän menemään, mutta mies pelasti sen meille. Siihen asti meillä oli ollut vain pieni ruokapöytä, jonka ympärille mahtui neljä tuolia. Nyt tilaa on kuudelle tai jopa kahdeksalle, jos päädytkin varataan. Pöytä käsiteltiin kertaalleen kotioloissa lakalla suunnilleen pari vuotta sitten. Joka tapauksessa käytössä pöytäpinta oli jo kärsinyt, petsi kulunut ja mm. kuopuksen lusikalla takomiset näkyivät piinallisen selvästi. Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy vanha pinta.Mies otti pöytälevyn mukaansa puutyökerhoon, hioi sen alkuperäispinnalle ja maalasi sävytetyllä lakalla. Viikon verran projektissa kesti, ja sen aikaa ruokapöytänä toimi entinen pieni pöytämme. Uusi pöytäpinta on niin upea: kiiltävä, tasainen ja helppo pitää puhtaana. Yhtään ei vanha pöytä häpeä uudempien tuolien rinnalla! Lopuissa kuvissa esiintyykin sitten uusi kiiltävä pöytä, koska sattuneesta syystä kunnon ennen-kuvat jäivät ottamatta...

Tuolit ovat muotoilultaan omaan silmääni todella kauniit. Verhoilu on valkoista nahkaa, joka on kohtuu helppo puhdistettava. Aiemmissa tuoleissa oli istuinpehmusteet sekä päällä kangas, jota ei saanut sen kerran sotkeennuttua enää kunnolla puhtaaksi. Vaikka uusissa tuoleissa ei olekaan neljää jalkaa, ne ovat yllättävän tukevat, vaikka toki keinahtelevat kevyesti. Joka tapauksessa uudet tuolit tuovat kaivattua raikkautta keittiöömme.
Tässä vielä yleiskuvaa:


Harmi tosiaan, ettei jäänyt yhtään kuvaa alkuperäiskuntoisesta pöydästä! Ero on noissakin kuvissa jo pelkästään tuolien ansiosta selvä, mutta tosiasiassa muutos oli vielä paljon suurempi - ja nimenomaan hyvään suuntaan :) Sittemmin ostin tälle keväälle ensimmäiset tulppaanit, jotka vilahtivat jo hääpostauksessa ja Facebookissa. Ihanan värikäs ja piristävä kimppu. Hauskaa, kun ulkona riehuvasta lumimyräkästä huolimatta itselläni on jo pieni kevätfiilis!

2 kommenttia:

  1. Valtavan hieno! Tykkään! <3 Nuo tuolit ovat verhoiltuna aivan mahtavat. Mistä nahka löytyi tuoleihin ja oliko hinnakasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin tykkään minäkin :) Me siis ostimme nuo valkoiset tuolit "valmiina", joskin muutaman vuoden käytössä olleina. Alun perin mietin noiden vanhojen tuolien verhoilua, mutta ajan puutteen ja tuolien melko huonon laadun vuoksi päädyimme "uusiin" tuoleihin. Uusille tuoleille tuli hintaa 30 e/kpl eli eivät ihan ilmaisia olleet, vaikka teimmekin omasta mielestämme tosi hyvät kaupat :)

      Poista

Kiva kun kommentoit ♥