24.3.2017

Opiskelukuulumisia

Kivaa perjantaita! Ajattelin tässä ennen viikonlopun viettoon ryhtymistä vähän päivittää, missä mennäänkään opintojen suhteen. Tässä postauksessa kirjoittelin fiiliksistä, joita kevään kurssit ovat herättäneet. Tuntuu aika uskomattomalta, että tämä opiskeluvuosi on jo ohi kahden kuukauden päästä. 

Tällä hetkellä olen opiskelussani vähän tällaisessa suvantovaiheessa. Tenteistä ei ole vielä stressiä, mutta opiskella pitää, jos aikoo pysyä tahdissa mukana. Kevätaurinko vie huomiota ja kiinnostusta vähän liiankin tehokkaasti :) Viimeisimmän tentin jälkeen koko porukan sairastelut - jotka muuten jatkuvat edelleen - ovat vieneet voimia, eivätkä opiskelut ole olleet päällimmäisinä mielessä. Tällä viikolla pääsin pitkästä aikaa liikkumaan, ja vaikka kävinkin alkuun vain keveillä tunneilla, tuntui silti, että on aivan eri ihminen. Kevät, täältä tullaan!


lääkis, bio-opinnot, lukioasiat, kemia, biologia, pääsykoe, hakuprosessi

Uusin paras ystäväni... tai no joo.


Tämän hetken kursseja ovat siis histologia ja metabolia. Molemmat ovat mielestäni kiinnostavia, mutta sehän ei tarkoita, että osaisin kumpaakaan kovin hyvin. Histologiassa olen kuitenkin paremmin kartalla. Visuaalisena ihmisenä kuvat näytteistä ja eri solutyypeistä jäävät hyvin mieleen, joten tällä hetkellä olen histologian suhteen toiveikas. Harjoitustyöt ovat tähän asti olleet mukavia ja opettavaisia, kun ryhmissä käydään läpi erilaisia kudosnäytteitä ja pohditaan, mitä niissä näkyy. Metabolia sen sijaan sisältää niin paljon itselle vieraita termejä, että niiden kanssa saan tosissaan tehdä töitä. Onneksi tässä on vielä aikaa, koska se on opiskelussa ainakin minun paras ystäväni :)

Läpi vuoden on opiskellessa tullut hetkittäin mieleen, miten hakuprosessi on auttanut minua pärjäämään opinnoissa. Monet amk:ssa opitut asiat olivat itseltäni jo unohtuneet vuosien myötä, mutta lukio-opintojen läpikäynti pääsykoetta varten palautti niitä mieleen. Olipa itselläni paljon niitäkin asioita, jotka opin ja ymmärsin vasta pääsykokeeseen lukiessani. Ainakin biokemian opinnoissa on ollut paljon hyötyä siitä vuoden takaisesta opiskelusta, kun sinnikkäästi yritin ymmärtää ja opetella vaikkapa sitruunahappokiertoa ja muita elimistön prosesseja. Histologiassakin käydään läpi paitsi kudosten rakenteita, myös niiden toimintaa. Niistä asioista tuli paljon luettua pääsykoetta varten, joten osa on ollut ilahduttavan tuttua asiaa.


kevät, opiskelu, motivaatio, vireystila

Väläys ihanasta kevätauringosta ♥


Mitä nyt tällä sekavalla sepustuksella yritin sanoa, on, että pääsykokeeseen opiskelluista asioista voi ihan oikeasti olla hyötyä myös "oikeissa" opinnoissa. Tietysti nyt jotain ekologiaa ei pahemmin täällä enää kysellä, mutta ainakin ihmisbiologia ja orgaaninen kemia ovat olleet ensimmäisissä opinnoissa tärkeitä. Muistan itsekin vuosi sitten ajatelleeni, miksi nämä pitää osata, kun ei näitä enää tarvita. Kuinka väärässä olinkaan. Lähes kaikki liittyy kaikkeen, ja aina jonkin pienen asian voi yhdistää jatkossa johonkin muuhun. Tietysti bio-opinnoissa mennään aivan eri sfääreihin kuin lukiokirjoissa, mutta omaa urakkaa helpottaa, jos on edes pieni aavistus siitä, mistä tässä puhutaan.

Eli tsemppiä edelleen jokaiselle pääsykokeeseen pänttäävälle! Itse ajattelin vielä opiskella tänään muutaman metabolian jutun (glyseraldehydifosfaattidehydrogenaasi-sanahirviö on vielä selvittämättä), mutta sen jälkeen alan ansaitulle viikonloppuvapaalle.


Aurinkoista viikonloppua kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Nuo metaboliajutut kuulosta ihan kamalilta muistaa! Tein itse eilen yhden harjoituskokeen jossa aineistona oli glykolyysi ja glukoneogeneesi reaktioineen ja termeineen. Oli kyllä hiukka kaamea aineisto, vaikka sivuja ei ollut kuin muutama. Yksinkertaistenkin väittämien selvittely vei hirmuisesti aikaa kun jokainen lause piti lukea viiteen kertaan ennen kuin sai yhtään kiinni mitä siinä tarkoitetaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on ihan kamalaa, kun yhtäkkiä pitääkin opetella kaikki reaktiot ja tietää entsyymitkin :D Hyh, kuulostaapa kauhealta aineistolta! Mutta toisaalta hyvää harjoitusta tulevia opintoja varten, ei noista asioista näköjään eroon pääse :D Toivottavasti koe meni muuten hyvin :)

      Poista

Kiva kun kommentoit ♥