30.3.2017

Kesäsuunnitelmat

Alkuvuodesta käynnistyivät kesätyöhaut, ja minäkin olin vuosikausien jälkeen taas näillä markkinoilla. Oli siinä omassa työssä puolensa, kun ei tarvinut joka vuosi hakea uudestaan työpaikkaa :) Maaliskuu alkoi lähestyä loppuaan, ja aloin jo kauhistua, kuinka töideni käykään. Olin hakenut vain yhteen paikkaan sairaanhoitajaksi, joten kaikki oli niinsanotusti yhden kortin varassa. Jotenkin, kun se haastattelu meni helmikuussa niin hyvin, unohdin koko asian enkä enää hakenut muita paikkoja. Kun tajusin, että hakuajat olivat umpeutuneet ajat sitten, oli todella todella kuumottavaa odotella puhelinsoittoa. Oli meillä tietysti varasuunnitelma siltä varalta, jos kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan.


lääkis, kesätyö, preklinikka, sairaanhoitaja, sijaisuus


Tällä viikolla se soitto sitten tuli - vihdoinkin. Pääsen siis kesän ajaksi sairaanhoitajan sijaiseksi KYS:n kirurgian osastolle, jolle toivoinkin pääseväni. Niin huippua, kun on lyhyt matka töihin (max 10 min pyörällä vs. entinen yli 1 h julkisilla) ja mielenkiintoinen työ, vaikka kohtuu rennon opiskeluvuoden jälkeen kolmivuorotyöhön hyppääminen tuntuukin varmasti raskaalta. Viimeisimmästä työvuorostani on kulunut jo sen verran kauan, että kesätöihin meno jännittää jo nyt. Hyvin minä pärjään, tiedän sen, mutta alku on varmasti raskas.

Lääkiksen kahtena ensimmäisenä kesänä ei oman alan töitä ole vielä tarjolla, joten kukin tekee sitä, mitä haluaa tai mihin pääsee. Osa kurssilaisistani tekee lähihoitajan sijaisuutta, osa mennee vanhaan tuttuun kesätyöpaikkaansa ja ainakin osa sairaanhoitajista sairaanhoitajan sijaisuutta. Nähtäväksi jää, tuleeko KYS:n käytävillä kesäaikaan vastaan tuttuja kesätyöntekijöitä :) Kolmannen opiskeluvuoden jälkeen avautuvat sitten ihan uudet ovet, kun on mahdollisuus amanuenssuureihin ja neljännen vuoden jälkeen ovat edessä mahdollisesti "ihan oikeat" lääkärin sijaisuudet esim. terveyskeskuksen vuodeosastolla.


lääkis, kesätyö, vaihtoehdot, sairaala, amanuenssuuri


Meillä siis ainakin tämä kesä menee sillä periaatteella, että minä olen töissä ja mies (edelleen) lasten kanssa kotona. On todennäköistä, että lasten hoitokuviot menevät jollain tavalla uusiksi syksyllä, joten tämä tuntui meille tällä hetkellä parhaalta ratkaisulta. Saa nähdä, miten jatkossa käy kesätöiden suhteen, joten nyt on tosi kiva päästä taas lisäämään sairaanhoitajan ammattitaitoani. Haavanhoitoja odotan ehkä kaikista innokkaimmin :D

Hain vuoden alussa myös keikkatöitä, ja niihinkin olen nyt listalla. Olisipa kiva päästä jo etukäteen käväisemään keikalla tulevalla kesätyöosastolla, tulisi osasto tutuksi :) Nimi on vaihtunut ja kengät kuluneet puhki sitten edellisen työpaikan, joten pitänee hankkia uudet ennen valkoisiin pukeutumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥