18.3.2017

Kaupunkilomaa: Mercedes Benz -museo

Tämä postaus tulee niin paljon myöhässä, että se on jo lähes tyylikästä! Pahoittelut tästä, ei ollut tarkoitus venyttää tätä ihan näin pitkälle... Haluan kuitenkin kirjoittaa tämän ensinnäkin siksi, että lupasin ja toisekseen siksi, että löytyisi suomalaisten kokemuksia ko. museosta :) Niitä ei nimittäin kovin montaa löytynyt silloin kun itse loppuvuodesta etsiskelin! Mutta joo, oli elämää suurempi kaupunkiloma, kun siitä pitää kirjoittaa vielä kuukausitolkulla myöhemmin :D Tämä postaus on tehty autoista mitään ymmärtämättömän sekä niistä hyvin vähän kiinnostuneen naisen silmin. Tästä ei löydy teknisiä tietoja uusimmista autoista tai edes "klassikkomallien" ylistystä.

Autot ja museo - ei kuulosta näin keskivertonaisen korviin kovin kiinnostavalta. Jossain museossa halusimme kuitenkin käydä, ja Stuttgartin parhaat vaihtoehdot olivat Mercedes Benz - ja Porsche-museot. Valitsimme ensimmäisen, koska urheiluautot kiinnostavat minua vielä vähemmän kuin pitkän historian omaavat tavallisemmat autot. Ulkoapäin museo oli hulppean näköinen lasisine julkisivuineen, todella kaunis arkkitehtuuriltaan. Sisäänpääsymaksuista suorastaan yllätyin: aikuiselta 8 e ja opiskelijalta 4 e. Minullahan ei ole mitään kansainvälistä opiskelijakorttia, mutta ihan hyvin kelpasi tuo taviskorttikin todisteeksi.

Ennen kuin nousimme huvittavalla pikkuhissillä ylimpään kerrokseen, saimme mukaamme kuulokkeet ja laitteen, jolla pystyi halutessaan kuuntelemaan opastusta. Jos olinkin suhtautunut museoon skeptisesti, heti museon ensimmäinen huone vei sydämeni aika pahasti. Siellä oli lasin taakse rakennettuja miniatyyrimaailmoja lähtien 1800-luvulta. Keskellä huonetta pyörivät alustoillaan Mersun aivan ensimmäiset moottoroidut ajoneuvot. Taisi toinen niistä kulkea huimaa 16 kilometrin tuntivauhtia. Mutta siis: mikä muotoilu! Mikä tyyli! Tykkään tosi paljon vanhoista asioista ja esineistä, joten ei liene ihme, että juuri nämä vanhimmat, ensimmäiset autot viehättivät minua eniten.

Kerros kerrokselta laskeuduttiin alaspäin. Käytäviä koristivat taulut, jotka kertoivat kuvien ja tekstin avulla maailmanhistoriasta aina 1800-luvulta nykypäivään. Alemmissa kerroksissa oli myös erilaisia autonäyttelyitä, esimerkiksi julkisuuden henkilöiden käytössä olleita autoja tai pelastusajoneuvoja. Ringo Starrin auto tuli bongattua, samoin prinsessa Dianan :) Jostakin alemmasta kerroksesta löytyi F1-käytössä olleita autoja sekä lista kuljettajista. Löytyi monta suomalaistakin! Viimeiseksi kävimme vielä hydrauliikalla liikkuvassa simulaattorissa (molemmilta 4 e). Oli vähän hyppivää kyytiä, kun välillä ajettiin rallia radalla ja kohta taas hiekkatiellä.


 Prinsessa Dianan mersu
Kun koko museo oli kierretty, oli vihdoin kahvitauon paikka. Sen jälkeen jaksoimme vielä käydä tutustumassa myymälän tarjontaan. Lähtipä sieltä mukaan pari matkamuistoakin! Museokäynti oli tosiaankin positiivinen yllätys. Tietysti näin maallikon silmin autoja oli vähän liikaakin, mutta onhan se ymmärrettävää Mersun pitkän historian vuoksi. Joka tapauksessa opastus ja autojen kehityksen yhdistäminen maailman tapahtumiin tekivät museosta tavallisen kokemuksen sijaan elämyksen. Jotain museon laadusta kertonee sekin, että "oman" automerkkinsä löytänyt mieheni alkoi jo pohtia vaihtamista Mersuun...

Näissä kuvissa on vain murto-osa kaikesta, mitä museolla oli tarjottavanaan. Jos satutte käväisemään Stuttgartin suunnalla, suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän museoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥