27.3.2017

Valitut valmistautumisvinkit I

Moikka! Pääsykoe lähestyy vääjäämättä, joten teidän iloksenne keräsin taas muutamalta kurssikaverilta parhaita vinkkejä valmistautumiseen ja pääsykoetilanteeseen. Pääsykokeeseen on nyt aikaa reilut seitsemän viikkoa, joten vielä ehtii vaikka mitä. Tässä vaiheessa suurimmalla osalla on varmasti jo selkeät suuntaviivat omalle opiskelulle. Aina voi kuitenkin jonkun toisen kokemuksista saada jonkin uuden oivalluksen tai vinkkiä omaan tilanteeseen.

Tästä lähtien pääsykokeeseen asti joka maanantai ilmestyy uusi vinkkipostaus pääsykoetta ajatellen: ensimmäiset kolme yleispäteviä valmistautumisvinkkejä ja loput viisi vinkkejä pääsykoetilanteeseen. Kaikki nämä vinkit ovat peräisin kurssikavereiltani, koska itse olen jo tyhjentänyt takkini alla oleviin postauksiin :) Valmistautumisvinkit II ja vinkit III löytyvät linkkejä klikkaamalla!

Muistattehan, että Erilaisia polkuja -sarjasta löytyy lisää kurssikavereideni valmistautumisvinkkejä. Omat aiemmin kirjoittamani vinkit opiskeluun, Vinkkejä opiskelun aloittamiseen, Kun opiskelu tökkii, 5 vinkkiä lukuprosessiin ja 7 vinkkiä epävarmuuden sietoon löytyvät linkkejä klikkaamalla, ja kaikki hakuprosessiin liittyvät pohdinnat sivun yläreunasta Hakuprosessini-sivulta :) 
Ensimmäisenä kolme lyhyttä ja ytimekästä vinkkiä, joita ei varmasti tarvitse sen kummemmin avata:

  • tee tehtäviä myös bilsasta pelkän lukemisen sijaan
  • fysiikassa ja kemiassa keskity laskemiseen
  • tee loppukeväästä vanhoja kokeita esim. kerran viikossa


Itse kannustan erityisesti tuohon ensimmäiseen - biologia oli ja on itselleni näistä oppiaineista se, joka tuntuu aivan itsestään selvältä, mutta on todellisuudessa kaikkea muuta. Tehtäviä tekemällä sai käsityksen siitä, onko oikeasti ymmärtänyt ja oppinut asian vai ei. Muotoilemalla asian omin sanoin sai myös treenattua hyvin sitä, ettei oma osaaminen ole pelkästään kirjasta opittujen fraasien varassa. Tämän harjoittelu korostui omalla kohdallani juuri loppukeväästä, kun asiat oli pääpiirteittäin opittu, mutta vielä oli varaa parantaa ymmärrystä ja soveltamista.

Opiskeluintoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥