14.5.2017

Viikon pääsykoevinkki V

Ihanaa äitienpäivää! Omia äitienpäivätunnelmiani on luvassa myöhemmin, mutta nyt esittelen pääsykoevinkin numero viisi. Pääsykokeeseen on enää kolme päivää aikaa, ja tavallisuudesta poiketen julkaisen tämän jo sunnuntaina - ettei mene rentoutuminen liian tipalle!
Onnittelut, olet selviytynyt tähän asti!!! Minun luvallani saat nyt ruveta himmailemaan :D Kaikki tiedot, joita tulet tarvitsemaan, on jo opittu - tai sitten ei, mutta nämä pari päivää kannattaa käyttää mieluummin hermojen hallintaan ja rentoutumiseen kuin paniikkilukemiseen. Olet ansainnut vähintäänkin nämä pari vapaata ennen koetta! Mutta kuten tässä postauksessa mainitsin, vain sinä itse tiedät, mikä on sinulle parasta. Voit jatkaa lukemista vaikka viimeiseen minuuttiin asti, jos se tuntuu hyvältä idealta.

Itse tunsin viime vuonna näihin aikoihin lähinnä pahoinvointia, jos erehdyin ajattelemaan pääsykoetta tai sen materiaaleja. Viimeisten päivien selviytymisstrategiani oli välttää ajattelemasta koko pääsykoetta ajatuksella "mietin sitä sitten Kuopiossa" ja keskittymällä kaikkeen muuhun: lapsiin, kotiin, pääsykoematkan järjestelyihin jne. Muistaakseni laskeskelin vielä joitakin laskuja ja kertailin opittua, mutta aika laiskasti jo. Viimeiset päivät ennen pääsykoetta olivat kauheita, mutta vielä kamalampia ne olisivat olleet, jos olisin vielä silloinkin yrittänyt epätoivoisesti opetella oppimatta jääneitä asioita. Siksi kannustan ennemmin keräämään (vaikka valheellistakin) itseluottamusta ennemmin kuin murentamaan sitä inhorealismilla.

Kerää nyt viimeisten päivien aikana hyvää fiilistä ja itsevarmuutta tekemällä niitä asioita, joista tykkäät. Olet tehnyt tosi paljon töitä kokeen eteen, joten nyt on aika hellittää. Rentoudu, nauti, rauhoitu. Puhu stressistäsi jollekulle ja ota asiaksesi uskoa jokainen "hyvin se menee"-kommentti. Jos mieleen tulee jokin yksittäinen epäselvä asia, se kannattaa toki tarkastaa. Jätä kuitenkin aktiivinen kertaaminen ja lukeminen jo minimiin, jotta jaksat keskittyä pääsykokeeseen.
Sitten kuvitukseen: Kuopiossa kevät on taas edennyt. Kuvista näkyy, että kasvit ovat urheasti puskeneet silmuja kaiken maailman lumituiskuista huolimatta. Vihreääkin on alkanut näkyä siellä täällä. Koivuissa ei ainakaan eilen näkynyt vielä hiirenkorvia, mutta viikon päästä tilanne voi olla jo toinen. Kesää kohti mennään, ja vaikkei lämpömittari huikeita lukemia vielä näytäkään, aurinko lämmittää ihan oikeasti!


Mutta hei, mieti: kolmen päivän ja viiden tunnin päästä koko pääsykoekoitos on ohi. Vähänkö mahtavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥