5.5.2017

Hei hei, talvipyöräily (tältä erää)

Pirteää perjantaita! Tässä tulee nyt se ihanaa, kevät on täällä -hehkutus! Tiet on sulat ja sileät ja hiekoitussorakin kerätty viimein pois jopa meidän taloyhtiön pihalta. Olen läpi talven pyöräillyt urheasti lähes joka paikkaan, joten kevättä tervehdin ilolla :D


pyöräily, varusteet, talvi, nastarenkaat, talvikeli


Oli siinä talvipyöräilyssä toki myös puolensa, esimerkiksi:


+ Kunto kasvaa

Väkisinkin joutuu tekemään enemmän työtä, kun polkee lumessa/sohjossa/loskassa/jäällä ja jos alla on vielä nastarenkaat. Itselläni ei ikinä ennen ole ollut nastoja pyörässä, mutta tästedes on. Niin paljon turvallisempaa ajella talvikeleillä. Kun on läpi talven puskenut mäkiä ylös nastarenkailla ja ties millä kelillä, huomaa niin selkeän eron nykyhetkeen, kun pyörä tuntuu kulkevan ihan itsestään!


+ Tasapaino kehittyy

Väkisinkin tapahtuu jonkinlaista kehitystä talven mittaan. Syksyn ensimmäisillä liukkailla ihan rehellisesti pelottaa, mutta talven jatkuessa siihen tottuu. Kuluneena talvena en kaatunut kunnolla kertaakaan, vaikka se monta kertaa lähellä olikin.


+ Sateessa pyöräily ei ole niin ikävää

Lumisade on paljon kivempi kuin vesisade. Toki talvella voi sataa myös räntää tai rakeita, jotka eivät ole yhtään niin kivoja.


+ Ei tule niin helposti kuuma

Varsinkaan 20 asteen pakkasilla!


+ Oppii arvostamaan kesäkelejä

En olisi puoleksikaan näin fiiliksissä siloisesta asfaltista ja pyörän keveästä rullaamisesta, ellen olisi kokenut myös talvipyöräilyn ikäviä puolia. Tämä mun hehkutus alkaa saada jo vähän surkuhupaisia piirteitä, mutta mitäpä pienistä ;) Tervetuloa kevät, sinua on todellakin odotettu!


Tältä näytti huhtikuun loppupuolella pari viikkoa sitten:

talvipyöräily, kevät, nastarenkaat, varusteet


Suunnilleen sama kohta (eri suunnasta kuvattuna) vappuna:

kevät, vappu, pyöräily,


Nämä (vaivalla keksityt) talvipyöräilyn hyvät puolet talletan tänne, jotta voin hakea näistä motivaatiota talvipyöräilyyn myös jatkossa :D Onneksi ne välimatkat, joita itse täällä Kuopiossa sahaan, ovat lyhyitä ja nopeita. Nopeus tosin riippuu siitä, kuljetaanko ala-  vai ylämäkeä... Pyöräilyinnostukseni siis jatkuu, ja tämän kesän tavoitteena on opettaa lapsetkin talon tavoille! Kivaa nähdä, päästäänkö apupyöristä jo eroon, esikoinen kun on vielä varovainen liikkeissään :) 


Kesäisiä pyöräretkiä odotellessa! 

4 kommenttia:

 1. Täällä taas olisi pyörän osto edessä :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä päivitettiin lapsukaisten pyöriä sopivammiksi, itselle ostin syksyllä :)

   Poista
 2. Olen miettinyt pitäisikö maastofillari vuosien takaa laittaa käyttökuntoiseksi. Olen yrittänyt aktiivisesti kuntopyörää käyttää, mutta olisihan homma vähän mielekkäämpää ulkoilmassa kesällä kuin sisällä hikoillen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on siinä selkeä ero, ajeleeko sisällä vai ulkona ja vaihtuuko maisemat :) Varsinkin kesällä on niin mahtavaa ajella! Vielä kun mieskin saisi hankittua itselleen pyörän niin päästäis koko porukalla retkeilemään :D

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥