8.5.2017

Viikon pääsykoevinkki IV

Mahtavaa uutta viikkoa! Blogin katsojalukuja selatessa näkyy, että teitä pääsykokeisiin aikovia on siellä reippaasti, Hakuprosessini-sivua katsotaan usein ja omat kokemukseni pääsykoeprosessista ovat ahkerassa luvussa :) Hurjat tsempit jokaiselle sinne ruutujen toiselle puolelle, ei tarvitse enää kauaa jaksaa!

Tänään on vuorossa toiseksi viimeinen (apua!) eli neljäs pääsykoevinkki, joka on hyvin hyvin hyvin paljon helpommin sanottu kuin tehty. Tämä on kuitenkin yksi tärkeimmistä tähänastisista vinkeistä, koska jokainen tietää, että liika jännitys tai stressi voi oikeasti pilata suorituksen.
Tässä vaiheessa onkin hyvä olla selvillä, miten rauhoittaa itsensä, jos levottomuus uhkaa ottaa vallan. Itselläni tämä keino oli heti alussa liimailla liioitellun rauhallisesti nimitarrat jokaiselle sivulle ja samalla vilkaista kunkin sivun tehtävät. Kun tiesin pääpiirteissään, mitä on vastassa, pystyin keskittymään tehtäviin paljon paremmin. Hyvästä onnesta sen verran, että itselläni vastassa oli juuri sellainen koe, jota en missään tapauksessa toivonut. Vastaavien yllätysten ei pidä antaa lannistaa, vaan tehdä oma parhaansa, tuli vastaan mitä tuli. Toisaalta voi olla lohdullistakin ajatella, ettei ihan kaikki ole kuitenkaan itsestä kiinni.

(Jos mietitte, mitä tuossa vinkkikuvassa on ja miten se liittyy kevääseen, niin sehän on tietenkin aurinkoinen asfaltti vailla hiekoitussoran muruakaan ;D)

Reilu viikko enää! Aika vain hupenee ja itselläkin alkaa jo jännittää, vaikka tänä vuonna ja tästä eteenpäin saankin jännittää pelkästään muiden puolesta. Joko kirjat on heitetty nurkkaan vai vieläkö jaksaa lukea?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥