19.5.2017

DIY: Hiustenleikkuuviitta lapselle

Mitä voisi tehdä rikkinäiselle sateenvarjolle? Ainakin sen kankaan voi irrottaa ja tekaista siitä lapselle hiustenleikkuuviitan! Jokaiselle, joka leikkaa itse lastensa hiuksia, on varmasti tuttua kääntyilevä pää, suoranainen vastustus ja itku siitä, kun irti leikatut hiukset kutittavat ihoa. Tai sitten meille on siunaantunut harvinaisen herkkänahkaisia yksilöitä :) Joka tapauksessa lasten hiustenleikkuuviitalle oli tässä taloudessa tilausta. Tietysti pienesti ohjetta varioimalla voi kankaasta tehdä vaikkapa supersankariviitan!

Jokunen vuosi sitten ostettu (halpis)sateenvarjo tuli syksyllä elinkaarensa päähän eikä enää pysynyt kuosissaan vähäisessäkään tuulessa. Irrotin varjon rungosta sen kankaan ja päätin tehdä siitä hiustenleikkuuviitan, "kunhan on aikaa". Tätä kuuluisaa aikaa minulla oli suunnilleen puoli vuotta myöhemmin. Kankaassa on kiva tähtikuvio, joka sopii tähän tarkoitukseen loistavasti.


lasten, hiustenleikkuu, parturi, kampaamo, viitta, helppo, kampausDIY-hiustenleikkuuviitta

Tarvitset:

○ yhden sateenvarjon kankaan + sen kiinnitysnauhan tarroineen
○ sakset
○ ratkojan
○ ompelukoneen
○ silitysraudan ja -laudan
○ hieman luovuutta


Levitä sateenvarjon rungosta irroittamasi kangas pöydälle. Leikkaa saksilla pyöreän kankaan keskelle reikä, jonka halkaisija on suunnilleen 10 cm. Leikkaa sitten yhtä saumaa pitkin keskeltä olevasta reiästä kankaan reunaa kohti n. 10-15 cm pitkä halkio.

(Tarkoitus on, että viitan saa vedettyä pään yli, mutta toki voi tehdä myös täysin avonaisen version, jolloin pukeminen on helpompaa.)


Tässä viitta siinä vaiheessa, kun pääntie ja halkio on leikattu, mutta mitään ei vielä ommeltu.

helppo, hiustenleikkuu, lapset, itse,Käännä keskustan aukon reunoista päärmeet (1-2 cm) nurjalle puolelle, neulaa, silitä ja ompele sauma. Päärmää myös halkion reunat siisteiksi.

Irrota ratkojan avulla sateenvarjokankaasta nauha, jolla sen on saanut sidottua kiinni. Samoin irrota nauhasta tarrat, joilla viitan saa laitettua kiinni.

(En jaksanut tätä varten ostaa tarranauhaa, joten käytin noita pieniä tarrapaloja. Parempi tulos ja säätösysteemi syntyy, jos tarranauhaa ostaa pidemmän pätkän.)

Mittaa lapsen kanssa, mikä on sopiva kaulanympärys, ja kiinnitä tarrapalaset neuloilla kiinni sopiviin kohtiin. Toinen tarra tulee kankaan sisä- ja toinen ulkopuolelle. Ompele tarrat kiinni.Lähikuva valmiista kiinnityskohdasta. Minulla on ompelussa(kin) intoa enemmän kuin taitoa, joten saumat kiemurtavat iloisesti!
Lopuksi voit silittää kankaan. Viitta on valmis!

Omat saumani eivät tosiaan kestä lähempää tarkastelua, mutta no, viitta ajaa asiansa. Loppuun vielä empiirinen tutkimustulos: tyttö hyväksyi "prinsessaviitan" hienosti, itkuilta vältyttiin ja hiustenleikkuu sujui hyvin. Lopputuloksena keväinen polkkatukka!


hiustenleikkuu, viitta, lapset, itse, diy, leikkaus

itse leikatut, hiukset, lapsi, lapselle, polkkatukka, kesä


Siirryttiin taas opiskelu-/pääsykoeteemasta ihan eri aihepiireihin :D Kun luette tätä, istun jo bussissa matkalla Helsinkiin. Tukholma kutsuu! Katsotaan, koska ehdin takaisin blogin pariin - edessä saattaa olla blogihistoriani pisin tauko (= yli 3 vrk :D) :o


Ihanaa viikonloppua jokaiselle!

2 kommenttia:

 1. Hauskaa reissua :) ! Minäkin lähden Tukholmaan kolmen viikon päästä - testataan miten kaupunkilomailu onnistuu kuusivuotiaan kanssa. Suuntaamme varmaankin ekana päivänä Junibackeniin ja seuraavalle päivälle on hankittuna liput Kolmårdenin eläinpuistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä kiva reissu :) Kuulostaapa hyviltä suunnitelmilta, sekä Junibacken että Kolmården ovat varmasti huippuja kuusivuotiaan kanssa! Kolmårdenissa on tosi paljon nähtävää. Meiltä jäi suuri osa näkemättä, kun piipahdimme siellä pari vuotta sitten lyhyesti :)

   Kivaa kesää ja hyvää matkaa!

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥