11.9.2017

Seitsemän syytä rakastaa syksyä

"Tiesitkö, että sä opetit mut tykkäämään syksystä?" sanoi mieheni eräs ilta, kun ajelimme kylästä kotiin päin. Kun itse pitää kaikista vuodenajoista tasavahvasti (paitsi kesästä vähän vähemmän kuin muista), on helppo löytää kivoja piirteitä niistä jokaisesta. Näitä minä syksyssä rakastan:


1. Uudet alut ja innostukset

Syksyt ovat hyvin usein olleet minulle hetkiä, jolloin suuria muutoksia tapahtuu. Opiskelupaikkaan meneminen, uuden työn aloittaminen ja muutoista monet ovat tapahtuneet syksyllä. Tätä kesänjälkeistä intoa pitää hyödyntää, joten olen päättänyt joka syksy aloittaa jotain uutta. Tänä syksynä toteutin pitkäaikaisen haaveeni saksan kurssista. Olen opiskellut saksaa vuosikausia, mutta sanat ovat hukassa ja puhe ruosteessa. Mutta nyt siihen tulee muutos, nimittäin "Träume nicht dein Leben, lebe dein Traum!" on uusi mottoni.
2. Kauniit päivät

Siinä missä kesällä kaunis sää tuntuu olevan itsestäänselvyys - ja jonka puuttumisesta sitten purnataan -, syksyyn liitetään (turhankin vahvasti?) sade. Siksi ainakin itse ilahdun, kun sateen sijasta saadaankin upeita, kuulaita ja aurinkoisia syyspäiviä. Valo on ainakin omasta mielestäni pehmeämpää kuin kesän kirkkaimpina päivinä ja antaa maisemalle kultaisen hohteen. Tykkään ♥
3. Pimenevät illat

Hyvä syy poltella kynttilöitä ♥ Vaikka aktiivinen arki onkin käynnissä, iltaisin on kiva rauhoittua oman porukan kesken ja kerätä voimia seuraavaa päivää varten. Kynttilärakkauteni määrän voi päätellä jo siitä, kun eräs ilta keskimmäinen totesi: "Äiti, sinä unohdit sytyttää lyhdyn!" Iltaisin palavat kynttilät ja lyhdyt ovatkin tässä taloudessa enemmän sääntö kuin poikkeus.
4. Ruska

Tänä(kin) vuonna ruskaretki Lappiin jää haaveeksi, mutta onneksi ruska yltää ihan koko Suomeen. Joku syksy me vielä päädymme Lappiin retkeilemään. Sydämeltäni olen hyvin vahvasti Lapin lapsi. Kuopiossa yksi hyvä puoli on se, että pohjoisempikin Suomi on helpommin tavoitettavissa kuin etelästä käsin.
5. Marjastus ja sienestys

Mustikat ja vadelmat on poimittu, mutta puolukka-aika on käsillä. Tänä vuonna voisi löytyä aikaa puolukkametsälle! Sienistä kanttarelleja olemme saaneet tälle vuotta, mutta muuten sienestys on jäänyt vähälle. Vaan ehtiihän tässä vielä. Vaikkei saalista pahemmin saisikaan, syyspäivä metsässä piristää mieltä paremmin kuin mikään!
6. Sadepäivät

Ainakin lapset rakastavat näitä - kumpparit jalkaan ja lätäkköön... Itsekin pidän syyssateista, niissä on fiilistä. Paitsi toki silloin, kun pitäisi sadeaamuna olla kohtalaisen siistissä kunnossa jossain. Onneksi minulla on viime keväänä hankitut Gore-Tex-saapikkaat sekä sadetakki, joilla selviän ainakin kuivin jaloin paikasta toiseen.
7. Joulun odotus

Tulihan se sieltä, ensimmäinen j-sana tämän jouluhullun suusta. Syksyn pimeisiin iltoihin kaivataan jotain piristystä, ja mistäpä muualta sitä tehokkaasti saataisiin kuin joulufiilistelystä. Pa(r)h(a)impina vuosina olen kaivanut joululaulut esiin jo lokakuussa, mutta pariuduttuani ei-niin-jouluhullun kanssa olemme taipuneet kompromissiin. Minun jouluni alkaakin 1. marraskuuta. Silloin laitetaan kaamosvalot parvekkeelle, kaivetaan jouluaskartelut esiin ja poltetaan entistäkin innokkaammin kynttilöitä joululaulujen soidessa taustalla.
Miksi sinä rakastat syksyä? Vai onko se sinulle vain välttämätön paha seuraavaa kesää odotellessa ;)

6 kommenttia:

 1. Allekirjoitan kaikki mainitsemasi syyt pitää syksystä! Etenkin säät ovat mielestäni ihan parhaat - kesällä on usein turhankin kuuma ja paras ulkoilusää on juuri aurinkoinen syyspäivä. Päivisin värikästä ja valoisaa, iltaisin tunnelmallisen hämärää. Tykkään :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kesällä minua ei saisi lenkille kirveelläkään, mutta syksyllä jopa minut saa houkuteltua lenkkipoluille ;)

   Poista
 2. Juuri nämä ovat syksyn parasta antia. Meillä myös Halloweenin ja Kiitospäivän juhliminen. Valmistautuminen koristeluineen päivineen aloitetaan jo hyvissä ajoin. Sen lisäksi odotan aina syksyä, koska lämpötilat laskevat sen verran että ulkona jaksaa taas liikkua ja touhuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, kiva blogi sinulla! Kiitospäivän ja Halloweenin viettäminen valmisteluineen tuo varmasti iloa syksyyn :) Pakko sanoa, että itsekin pidän syksyn viileämmistä säistä, vaikkei täällä Suomessa järin kuuma ole kesälläkään.

   Ihanaa syksyn jatkoa sinne!

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥