28.4.2017

DIY-vauvalahjat

Reilu kuukausi sitten saapui ystäväporukkamme WhatsApp-ryhmään viesti uudesta ihanasta vauvasta ♥ Olisi mukavaa päästä katsomaan vastasyntynyttä, mutta ensin sairasteltiin pitkän kaavan kautta ja nyt aikataulut eivät anna periksi pidemmille reissuille. Tällä kertaa vauvamuistamiset lähtivätkin postin mukana.
Vastasyntyneen muistamiseksi tein tällä kertaa imetyskorun sekä tuttiketjun, vaikken tiedäkään, tuleeko uusi perheenjäsen syömään tuttia. Imetyskoruja olen ihaillut viime syksystä asti, mutta omaksi harmikseni kuopuksen imetystaival oli siinä kohti jo päättymässä, joten en tullut sellaista tehneeksi. Imetyskorun ideana on viihdyttää lasta imetyksen aikana ja miksei muutenkin. Monet vauvat tykkäävät näpertää (tai meidän lasten kohdalla raapia, auts!) äidin hiuksia tai ihoa syömisen aikana, joten korun on tarkoitus kiinnittää huomio itseensä. Imetyskoru tehdään elintarvikesilikonihelmistä, joita vauva voi turvallisesti vaikka maistaakin.

Tilasin helmet ja nauhan Pikkumuru-verkkokaupasta ja sain ilahduttavasti bonuksena pari vaaleanpunaista helmeä. Korusta tein tarkoituksella melko eleettömän ja väritykseltään selkeän, koska toivon sen miellyttävän myös äidin silmää. Lukon sijaan tein nauhaan solmut, joiden avulla ketjua voi pidentää ja lyhentää. Nauha oli helposti purkautuvaa, joten sipaisin molempiin päihin hieman EriKeeperiä, jottei nauha lähde purkautumaan.

Tuttiketjuja on tullut virkattua useampikin niin omille lapsille kuin vauvalahjoiksikin. Muoviklipsin tilasin samalla kertaa silikonihelmien kanssa, muut tarvikkeet löytyivät tällä kertaa omasta takaa. Tuttiin kiinnitettävä rengas on samanlaista elintarvikesilikonia kuin imetyskorussa käytetyt helmetkin. Tuttiketjun väriksi valikoitui aurinkoinen keltainen, joka on omasta mielestäni ihanan pirteä väri ja sopii varsinkin kevääseen.


diy, itse tehty, virkattu, tuttinauha, tuttiketju, lahja, vauvalle

tuttiketju, kiinnitys, virkkaus, lanka, silikonirengas


Pienten DIY-muistamisten lisäksi pakettiin tuli reilua kokoa oleva paita sekä onnittelukortti. Onnittelut vielä tätäkin kautta pikkuiselle ja koko perheelle ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥