9.4.2017

Pääsiäisaskartelut lasten kanssa

Heippa ja mukavaa sunnuntaita! Tänään saadaankin viettää vaalivalvojaisia, kun on varsinainen vaalipäivä. Käykäähän äänestämässä, jos ette ole antaneet ääntänne jo ennakkoon :)

Kevään takuuvarmana merkkinä on omalla kohdallani askarteluinnostus! Siinä missä joulun alla tuntui, ettei jaksa varsinkaan lasten kanssa väköstää mitään koristeita, keväällä tulee suorastaan pakottava tarve siihen. Meillä sisustus ja asetelmat vaihtelevat juhlien ja teemojen mukaan, ja vaikka pääsiäiseen on vielä viikko, meillä on jo jonkin aikaa olleet käynnissä pääsiäisaskartelut. Narsisseja ei ole vielä tässä taloudessa näkynyt, mutta kirkkaankeltaisia tulppaaneja kyllä! Taustalla muuten näkyvät lasten askartelemat pääsiäismunat :)


kevät, sisustus, keltainen, pääsiäinen


Rairuoho kuuluu pääsiäiseen. Yleensä olemme istuttaneet ohransiemeniä kostutetulle talouspaperille, mutta tänä vuonna laitoimme ne ihan oikeaan multaan. 

Pikku vinkkinä: ohransiemenet itävät nopeammin kuin rairuohon siemenet, joten vielä ehtii kasvattaa oman rairuohon :) Samoin itämistä nopeuttaa, kun laittaa ensimmäiseksi vuorokaudeksi rasian päälle rei'itetyn kelmun. Meillä ohransiemenet taisivat itää jo vuorokaudessa.


rairuoho, pääsiäinen, ohra, kasvatus, pääsiäismunat

rairuoho, kasvatus, ohra, siemenet, itäminen

ohra, siemenet, rairuoho, itämisaika, kylväminen

rairuoho, pääsiäiskoriste, sisustus, pääsiäismunat


Pääsiäishahmot.  
Wc-paperirullan hylsy, tavallista valkoista tulostuspaperia, silkkipaperia, pala vanhaa lahjapaperia, sakset, liimaa ja tusseja. Näillä materiaaleilla saatiin aikaan neljä huikeaa hahmoa. Esikoinen teki pääsiäistipun ja -pupun, keskimmäinen halusi tehdä noidan ja pupun. Hän tosin oli sitä mieltä, että pupun korvat olivat turhan pitkät, joten hän pätkäisi ne keskeltä poikki :D


askartelu, pääsiäiskoriste, koristeet, lapset, diy
´
pääsiäisnoita, askartelu, lapset

pääsiäishahmot, pääsiäispupu, noita, tipu, askartelu


Maalatut pääsiäismunat.
Ostin parilla eurolla muutaman styroksista tehdyn pääsiäismunan, joita lapset saivat maalata. Styroksipinta hylki vesiväriä, joten paremmaksi vaihtoehdoksi osoittautui öljypastelliliiduilla piirtely ja valmiin pinnan maalaaminen. Nuo meidän liidut ovat laveerattavia eli väri leviää, kun sen päältä maalaa vedellä. Kuopus 1v oli tässä puuhassa innolla mukana ja piirteli ja maalaili siinä missä isommatkin :)


pääsiäismunat, maalaus, pastelliliidut, vesivärit, sivellin, styroksi

pääsiäismuna, maalaus, pääsiäinen, koriste


Tyhjensin myös pari oikeaa kananmunaa maalaamista varten. Tein reiät veitsellä molempiin päihin (alapuolelle suurempi, ylös pienempi) ja puhalsin kananmunan sisällön pois. Huuhtelun jälkeen munankuori oli valmis maalattavaksi. Tässä puuhassa - yllättävää kyllä - kuoret pysyivät kohtalaisen ehjinä. Lapset maalasivat ne vesiväreillä. Kuoren pinta kostutettiin suolavedellä, samoin maalausjälki, jolloin värit saatiin osittain hauskasti sekoittumaan. Alapuolella olevissa kuvissa alhaalla keskellä oleva värikäs muna on oikea kananmuna, muut näkyvissä olevat styroksimunia.koti, sisustus, pääsiäinen, asetelma, pääsiäismunat

pääsiäinen, koriste, luonto, käpy, kuusenoksa, maalaus


Maalatut pääsiäismunat päätyivät lopulta ylläolevaan asetelmaan. Lisäksi maalailin kynäruiskulla lumen alta paljastuneita käpyjä, naavaa ja kuusenoksia valkohuurteisiksi ja laitoin asetelman piristeeksi muutaman keltaisen tulppaanin terälehden. Samaiset pääsiäismunat seikkailevat myös muissa kuvissa, kun olen niitä siirrellyt paikasta toiseen.

Tänään onkin jo palmusunnuntai. Meillä jää virpomiset välistä tuon vesirokon vuoksi, mutta jospa meidän ovellemme löytäisi pieniä virpojia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥