21.4.2017

Tunnelmia pääsiäislomalta

Muutama päivä tavallista arkea takana! Lomat ovat kivoja, mutta täytyy sanoa, että pidemmän päälle se tuskin olisi ihan niin mukavaa. Arki on silti niin kivaa :)

Loman alkaessa piti oikeasti pakottaa itseni pysähtymään ja painamaan kaikki opiskelujutut taka-alalle. Olen melkoisen monta lomaa elämästäni tuhlannut  joko stressaamalla asioita, jotka jäivät kesken ennen lomaa tai suorittamalla sata asiaa sisältävää tehtävälistaa... Ei yhtään fiksua, tiedän! Olen hirveän hyvä sanomaan muille, että hidasta vähän ja anna itsellesi lupa vain olla, mutta omalla kohdalla tässä on vielä työtä.
Lomalla nimittäin hyödyllisintä on lomailu: rennosti ottaminen, kivojen asioiden tekeminen, stressin lievittäminen, vapaa-ajasta nauttiminen, kiireettömyys ja niin edelleen. Toisaalta tuskin olen ainoa, joka mielellään kasaa itselleen listan asioista, jotka aikoo lomalla tehdä - kaikki ne asiat, joita ei arjessa ehdi tai jaksa. Ihan hyvä sinällään, mutta jos koko loma kuluu suorittamiseen, se on huonompi homma. Tämä viikon mittainen pääsiäisloma poikkesi tosin monesta aiemmasta lomastani siinä suhteessa, että "listalla" oli vain huippuja juttuja: aioin lukea hömppä- ja muita kirjoja (luettu 3 kpl, aloitettu neljäs!), lojua sohvalla, syödä suklaamunia ja nauttia ihanista kevätkeleistä perheen kanssa. Näin myös tein, eikä ole yhtään ikävä olo :)

Alla pari esimerkkiä pääsiäiseväistämme: tein  bebe-leivoksia pitkästä aikaa sekä pääsiäisaterian jälkiruoaksi pashaa. Pääsiäispupukin (vai -kukko, emme ole päässeet selvyyteen) kävi ja toi tullessaan yllätysmunan jos toisenkin.

Pääsiäistä piristämässä meillä kävi siskoni miesystävineen. Kävimme porukalla Sorsasalossa retkeilemässä hurmaavan aurinkoisessa kevätsäässä, mistä todisteena suurin osa postauksen kuvista. Paistettiin makkaraa, grillattiin vaahtokarkkeja, käveltiin jäällä ja kiipeiltiin kallioilla. Muuten pääsiäisemme sujui rauhallisissa merkeissä oman perheen kesken. Tosin maanantaina kutsuimme ex tempore tuttavaperheen kyläilemään, joten saatiin tähänkin pääsiäiseen vähän vauhtia ja vilinää.

Tuli lomalla tehtyä jotain hyödyllistäkin (rentoutumisen lisäksi). Mies vaihtoi kesärenkaat  sekä autoon että pyörään (toiveikasta!) ja minä katsastelin lasten vaatekaappeja. On se vaan, kun parin kuukauden välein saa olla vaihtelemassa pikku kuopuksen vaatteita. Vaikuttaa siltä, että hänen kasvutahtinsa on nopeampi kuin siskonsa. Tietysti nyt kesää kohti mennessä saa taas käydä läpi kaikki pieniksi jääneet talvivaatteet ja miettiä, mitä niille nyt sitten tekisi.


Mikä parasta, ennen lomaa vallinnut opiskeluväsymys tuntuu laantuneen. Opiskeluhommaa olisi riittänyt ihan koko loman ajaksi, mutta nyt oli ehdottomasti paras ratkaisu olla ajattelematta velvollisuuksia. Vaikka lomaa pitäisikin (alkuun) pitää puoliksi pakolla, se kannattaa. On niin mukavaa huomata, että loman aikana opiskeluun liittyvät "pitäisi"-ajatukset alkoivat vähitellen muuttua sisäiseksi motivaatioksi ja aidoksi mielenkiinnoksi. Kyllä tämän loman jälkeen jaksaa taas hetken aikaa! Eipä tässä ole enää pitkään opiskeluakaan, reilu kuukausi vain :)

Olipa oikeasti rehellisen mukavaa aloittaa taas opiskelut loman jälkeen. Keskiviikkona aloitin syventävien opintojen tutkimussuunnitelman, jonka sainkin ihan hyvään vaiheeseen. Eilen taas oli luentoja, samoin tänään. Opiskelin tosin kotona, joten kohtuullisen pehmeällä laskulla palasin takaisin opiskeluarkeen.

Ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. <3 Lomalla on josksu vaikea rentoutua kun miljoona arkista asiaa pyörii päässä, mutta onneksi tää kevät tuo mukanaan oman fiiliksensä. :) Aurinko paljastaa pölyiset nurkat ja lähestyvä kesä saa aikaan tunteen, että haluaa keventää kaappeja ja mieltä.

  T: Kiti
  http://www.lily.fi/blogit/katso-tarkemmin/miten-koulukiusaaminen-vaikuttaa-viela-aikuisenakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiti :) Se on kyllä kumma, miten keväällä iskee aina kauhea uudistusvimma! Aurinko on armoton, varsinkin kun se paistaa koko päivän suoraan (likaisista) ikkunoista sisälle... Pääsee taas ikkunanpesuhommiin :D

   Kivaa kevättä sinulle! :)

   Poista
 2. Onpa herkullisen väriset leivokset, nam! Ja onpa siellä ollut paljon lunta - täällä länsirannikolla ei enää näy valkoista missään (paitsi näköjään taivaalta tihkuu juuri jotain epäilyttävästi räntäsadetta muistuttavaa :/).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ajattelin kerrankin leikkiä elintarvikeväreillä kunnolla :D Joo, lunta on edelleen, vaikkakin vähenemään päin. Latuja ei enää ole, mutta jäällä näkyi ainakin tuolla reissulla hiihtäjiä... Mennee vielä viikkoja ennen kuin täältä on kaikki lumi ja jää kadonnut :)

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥