17.4.2017

Viikon pääsykoevinkki I

Hyvää pääsiäismaanantaita, täällä ollaan taas! Toivottavasti sinulla on ollut hyvät vapaat :) Minulla ainakin on, enkä todellakaan aio vielä lopettaa  lomailua (ks. Facebook)!

Tänään esitelläänkin ihka ensimmäinen pääsykoetilanteeseen liittyvä vinkki! Sama vinkki tosin pätee mielestäni ihan yhtä hyvin koko hakuprosessiin :) Nämä vinkit pääsykoetilanteeseen ovat peräisin kurssikavereiltani, kuten olen jo moneen otteeseen todennut. Vaikka vinkit selittävät jo itse itsensä, kommentoin niitä lyhyesti, koska tykkään kommentoida :D
Pääsykokeessa vältä vilkuilemasta (kateellisena) muita, jotka näyttävät niin rauhallisilta, fiksuilta ja tietäväisiltä - niin näytät sinäkin muiden silmissä. Älä myöskään anna huokailujen hämätä. Jos olet valmistautunut pääsykokeeseen kunnolla, se koe on tehtävissä (riittävän hyvin) niillä tiedoilla, jotka sinulla on.

(Yritän valita vinkkien taustaksi mahdollisimman tuoreen kuvan, jotta pääsette tätä kautta seuraamaan, miten kevät saapuu Kuopioon. Tämän viikon kuva on otettu pitkänäperjantaina. Lunta on vielä maassa, mutta vähenemään päin. Sieltä se kevät tulee, pikku hiljaa!)
 
Itse tosiaan kerään vielä pari päivää voimia ennen kuin aloitan taas opiskelut. Jos siellä on joku reipas yksilö töissä tai opiskelujen kimpussa, tsemppiä sinulle ja muistahan välillä myös höllätä! Niin tai näin, kivaa viikkoa kaikille :)

2 kommenttia:

 1. Hrrr, menee jo ihan kylmät väreet kun mietin pääsykoetilannetta :D. Minulle on tyypillistä, että etukäteen olen ihan kierroksilla - hyppään vessassa, kädetä tärisevät ja tuntuu, etten muista edes nimeäni. En koskaan koetilanteessa pysty katsomaan heti kysymyksiä vaan käytän hetken aikaa siihen, että kirjoittelen nimet papereihin ja järjestelen kyniäni pöydällä. Kaikissa elämäni tähänastisissa tärkeissä kokeissa olen todennut etten osaa mitään kun luen ekan kerran kysymykset läpi ja saatan aloittaessani tehdä jotain ihan hölmöjä virheitä. Mutta pikku hiljaa pääsen yleensä jonkinlaiseen flow-tilaan ja yhtäkkiä huomaan, että olen osannut paljon enemmän kuin kuvittelin ja usein saan puristettua itsestäni paremman suorituksen kuin harjoittelutilamteessa. Toivottavasti sama toimii kohdalllani myös lääkiksen pääsykokeessa. Vähän jännittää se, että käynnistyn verraten hitaasti ja tämä syö tärkeitä minuutteja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Meinaa tulla kylmät väreet itselläkin, vaikka jännäänkin vain toisten puolesta tänä vuonna. On/oli se pääsykoetilanne vaan kamala! Hauska kuulla, miten erilaisia ihmiset koetilanteessa ovat, vaikka tuo etukäteisjännitys kuulostaakin tosi tutulta! Itse taas syöksyn päätä pahkaa tehtävien kimppuun, joten olen joutunut opettelemaan tuota rauhoittumista.

   Ainakin kuulostaa siltä, että tunnet oman toimintatapasi tosi hyvin :) Muutenkin kuulostaa tosi hyvältä, että alun jälkeen saat itsestäsi kaiken irti. Vaikka "käynnistymiseen" saattaakin kulua jonkin aikaa, koe kestää kuitenkin viisi tuntia. Etköhän pääse siis pääsykokeessakin hyvään vauhtiin! Ainakin toivon niin :)

   Tsemppiä viimeisiin viikkoihin! Hyvin se menee :)

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥