27.4.2017

Takatalvi ja tenttistressi

Juuri kun olin aikeissa kirjoittaa ihanaa, kevät on täällä! -hehkutuksen, alkoi taivaalta sadella hiljakseen isoja lumihiutaleita. Aamulla herätessä maa ja puut olivat lumen peitossa. Hivenen pelotti lähteä ulos liukastelemaan, mies kun ehti jo vaihtaa kesärenkaat pyörääni. Onneksi tuo räntä tai lumi tai mitä ikinä onkaan ei näytä olevan pysyvää sorttia, mutta kyllä tuollainen harmaa ja samea keli vetää mielen matalaksi :D En halunnut ikuistaa tuota koiranilmaa, joten toiveikkaasti laitoin kuvitukseksi aurinkoisia kevätkuvia viime lauantailta. Lisää tuollaisia ilmoja, kiitos!
Säätilan päivittelystä päästäänkin toiseen ahdistavaan aiheeseen, nimittäin tentteihin. Tämän kevään viimeiset kolme tenttiä on toukokuussa ja ensimmäinen niistä (ihana METABO!) jo viikon päästä. Ja taas ollaan samassa pisteessä kuin niin monta kertaa aiemminkin: mihin olen saanut tuhlattua nämä kaksi kuukautta? Miksi en vieläkään ymmärrä mistään mitään? Melkein pahinta tässä on se, että metabolia ja sen säätely oikeasti kiinnostaa minua. Histologian suhteen en ole paljoa sen viisaampi. Harkoissa olen ollut hävettävän huonosti valmistautuneena, joten puolet ajasta on mennyt perusasioita kerratessa... Alun hyvä fiilis on haihtunut sitä mukaa, kun uudenlaisia kudoksia ja lisää solutyyppejä on ilmaantunut opeteltavien listalle. On siinä vielä työsarkaa ennen tenttiä.

Mutta onneksi on sentään vappuviikko ja odotettavissa pidennetty viikonloppu! Toki myös se ilahduttaa, että viimeiseen koulupäivään on aikaa enää alle kuukausi. Kunhan kuun puolivälissä on päästy eroon sekä METABO:sta että histologiasta, on jäljellä enää muutama hassu MENDO:n luento sekä tietysti tentti. Itse otin tosin vielä viimeisten viikkojen iloksi opinnäytetyöseminaarin, joka olisi hyvä käydä juuri tässä vaiheessa syväriprojektia. Saanpahan senkin pois alta.
Syväreideni tutkimussuunnitelma etenee, ja mittaa sillä on sivumäärässä mitattuna jo ihan riittävästi. Työn alla on kuitenkin vielä muutama artikkeli, joissa oli oman työni kannalta kiinnostavia tuloksia. Tällä hetkellä syvärikiinnostukseni on paljon suurempi kuin kiinnostukseni muita opintoja kohtaan, mutta olosuhteiden pakosta (lue: aiemman saamattomuuteni vuoksi) joudun sysäämään tätä kiinnostusta taka-alalle ja keskittymään velvollisuuksiin.


Loman jälkeisestä zenistä ei ole enää tietoakaan, mutta vielä se aurinko paistaa! Ei enää kauaa tätä vuotta jäljellä :) Hyvää loppuviikkoa teille muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥