10.4.2017

Valitut valmistautumisvinkit III

Kivaa uutta viikkoa kaikille! Jälleen on maanantai eli tuttuun tapaan on pääsykoeasioiden vuoro :) (Valmistautumisvinkit I ja vinkit II löytyvät linkkien takaa!) Kolmannelta kurssikaveriltani on peräisin käytännönläheisiä ja omaan makuuni ihanan armollisia ohjeita:

  • lukupäivistä häiriötekijät pois
  • lue sen verran kuin jaksat, ei pidä yrittää väkisin
  • fysiikassa ja kemiassa älä tee muuta kuin lasket (jos taitotaso sen sallii)
  • opiskele aina niin, että teet joko laskuja tai muistiinpanoja; passiivinen lukeminen on lähinnä ajanhukkaa
  • pidä jaksamisesta huolta parhaaksi katsomallasi tavalla
  • älä kauhistu, vaikka "kunto loppuisi" paria viikkoa ennen koetta - niin kävi minulle, mutta kokeessa tuntui, että osaamiseni oli tuon kahden viikon täyden lukemattomuuden aikana päässyt ihan uudelle tasolle
Näissä vinkeissä on monta lempiasiaani, kuten jaksaminen ja tuo, ettei pidä yrittää väkisin. Monessakin postauksessani olen tuonut esille, että joskus on parempi levätä kuin yrittää pala kurkussa ahdistuneena pyöritellä jotakin vaikeaa laskua. Se, ettei yritä väkisin, ei ole luovuttamista vaan viisautta. Silloin tunnistaa ne tilanteet, jolloin opiskelu ei ole järkevää. Se ei tarkoita, etteikö motivaatio olisi riittävä tai ettei tekisi tarpeeksi töitä. 

Vaikeita hetkiä on varmasti jokaisella hakijalla, joten seuraavan kerran, kun tulee sellainen tilanne, kokeile tehdä hetki jotain ihan muuta. Muutama lyhyempi päivä tai jopa kokonainen vapaapäivä ei tuhoa koko aiemmin tekemääsi urakkaa! Tässä vaiheessa kevättä suurin työ on alkaa olla jo tehty, joten jos tarvitset pientä paussia, pidä se hyvällä omallatunnolla :)

Toivottavasti olette tykänneet näistä yleisistä vinkeistä! Ensi viikosta alkaen siirrytäänkin jo pääsykoetilannevinkkeihin. Enää reilut viisi viikkoa uurastusta jäljellä. Tsemppiä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥