11.4.2017

25 x lempiasiani 1/2

Eräs ilta tuli mieleen listata lempiasioitani, kun ehkä te ette silti tunne minua vielä tarpeeksi! Otin listalle ei-niin-tavallisia asioita, joista ei välttämättä tule usein maininneeksi. Kävi muuten niin ikävästi, että onnistuin kadottamaan puolet tekstistä, joten hiki hatussa sain keksiä uudet 13 lempiasiaani. Joka tapauksessa tässä lempiasioideni ensimmäinen osa:


Lempikukkani

Vaihtelee kausittain. Tänä keväänä voiton vie tulppaani, mutta gerbera ja neilikka ovat myös top3-listalla.

Lempiasuni 

Farkut, tennarit, toppi ja pitkähihainen paita. Tällä mennään varmaan 95% ajasta.

Lempivuodenaikani

Ennen tämä oli ehdottomasti talvi. Nykyään taidan tykätä eniten siitä, joka kulloinkin on. Paitsi ääh, nyt keväällä siitepöly laskee tämän allergikon fiiliksiä selvästi. Pitänee taas hakea allergialääkkeet, jos mielin säilyä järjissäni kesään asti ja sen yli :D

Lempimukini

Tämän mukin sain poikaystävältäni, kun olimme seurustelleet ehkä kaksi kuukautta. Oli pojalla pokkaa :D Ehkäpä osittain siitä syystä hän ei kauaa säilynyt poikaystävänäni vaan päätyi kihlautumisen kautta aviomiehekseni. Mies on ihana edelleen ja tämä muki lempimukini ♥
Lempikeittiötarvikkeeni

Yleiskoneen hankinnasta käytiin jokunen vuosi sitten tiukkaa vääntöä keskustelua. Lopulta mies voitti ja kone hankittiin. Vaikka alkuun vastustinkin koko konetta, tätä nykyä se on olennainen osa keittiötämme. Sillä saa paitsi nopeasti ja helposti tehtyä taikinat ja muut, myös valmistettua vaahtokarkkimassan täytekakkujen kuorrutteeksi.

Lempipaikkani

Kotona sohva. Vietän siinä luvattoman paljon aikaa.

Lempikaupunkini

Lontoo. Haluaisin sinne uudestaan. Jospa tässä joskus :)

Lempihetkeni

Rauhallinen aamuhetki tai sitten illalla, kun lapset ovat rauhoittuneet nukkumaan ja itse saa hetken hengähtää.

Lempikirjailijani

Maeve Binchy. Jotenkin tykkään älyttömän paljon Binchyn sympaattisista ihmiskuvauksista ja lämmintunnelmaisista miljöistä, vaikka useat kirjailijat kenties ovatkin teknisesti taitavampia tai kerronnaltaan mielikuvituksellisempia. Omasta kirjahyllystäni löytyykin Binchyä niin englanniksi kuin suomennettunakin. Nuorena briteissä au pairina ollessani muistan lainanneeni kirjastosta Binchyn kirjan, jota sitten puoliväkisin luin 20 sivua päivässä - se kun piti saada kuukaudessa luettua!

Ette muuten usko, miten ilahduin, kun eilen kirjastossa piipahtaessani löysin Binchyn teoksen, jota en ole vielä lukenut! Binchyhän menehtyi v. 2012, joten moiset löydöt eivät ole kohdallani kovin todennäköisiä. Kyseessä oli tällä kertaa kokoelmateos aiemmin englanniksi julkaistuista teksteistä, jotka nyt oli suomennettu :)
Lempifiilikseni

Kupliva onni, joka tulee varoittamatta ja ilman näkyvää syytä. Sellainen olo, että kaikki on tässä ja nyt. Tällaisia fiiliksiä nykyinen elämäni tarjoaa usein ♥

Lempiviikonpäiväni

Maanantai. Hahaa, varmaan suurin osa inhoaa maanantaita! :D Minulle maanantai edustaa aina uutta alkua, mahdollisuutta tehdä tästä viikosta parempi kuin edellisestä.

Lempiluonteenpiirteeni

Luovuus. Tykkään siitä, miten vaikka lasten kanssa kykenen usein luovimaan niin, että vaikkapa uhmakohtausta ei välttämättä tulekaan, ja silti asiat hoituvat toivotulla tavalla. Luovuus auttaa erilaisten ratkaisujen tekemisessä ja tekee elämästä kivaa, kun moniin asioihin löytyy jokin erilainen näkökulma.


Sellaisia lempijuttuja ekassa osassa :)

Tällä viikolla minulla on enää pari harkkaa ja sitten alkaa kauan kaivattu pääsiäisloma! Yllättävästi ne päivät ennen lomaa hujahtavat, mutta parempi näin. Tsemppiä loppuviikkoon muillekin, jotka odottavat pääsiäisvapaita yhtä hartaasti kuin minä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥