24.7.2016

Sähköpostisäpsähdys ja muita kuulumisia

Huh, takaisin kotona! Vietimme viikon mökkitalkoissa lähisuvun kanssa ja huhkittua tuli kiitettävästi. Jätin ikävän menneisyyteni (nyyh, hyvästi fykebi!) taakseni polttamalla iloisessa roviossa kaikki 1,5 vuoden aikana tekemäni muistiinpanot, laskut ja tehtävät. Omien laskujeni mukaan tulen ruoaksi joutui 30 vihkoa ja siihen päälle melkoinen kasa A4-arkkeja. Siispä kevein mielin ja kantamuksin kohti uusia koettelemuksia!

Oli sen verran hikistä hommaa tuo menneisyyden eliminointi, että loppuajasta makasin nurmikolla ja tuijottelin puiden latvoja sekä nuotiosta kohoavaa savua enkä ajatellut mitään. Terapeuttista!
Muutama päivä sitten sähköpostiini tupsahti viesti, jonka otsikkona oli Tervetuloa lääkikseen! Sen luettuani säpsähdin ja ensimmäiseksi tajusin miettiväni, tulikohan tuo nyt ihan oikeaan osoitteeseen. Vaikka olen muutosta ja lääkiksestä jauhanut tyyliin jokaiselle vastaantulijalle, se ei taida olla vieläkään iskostunut tajuntaan kunnolla :D Ensi vuoden pääsykokeeseen liittyviä asioitakin olen lukenut sellaisella intensiteetillä, että voisi luulla minun aloittelevan uutta luku-urakkaa sen sijaan, että aloittaisinkin jo opinnot.

Pääsin lueskelemaan tuleville fukseille lähetettyä äärettömän laajaa ja laadukasta infopakettia. Melkoinen informaatioähky tuli, kun koko lehti piti kahlata läpi kerralla. Paketti sisälsi paljon paljon asiaa, muun muassa luettelon ensimmäisen vuoden kursseista. Niin mahtavaa päästä opiskelemaan kaikkia niitä oikeita asioita! Olen aivan innoissani, mikä ehkä välittyy sinne ruutujen toisellekin puolelle ;)


hetkessä eläminen, arki


Suokaa siis anteeksi hehkutukseni! Vielä koittaa minullekin se aika, kun nämä fiilikset ovat jo haihtuneet ja lääkisarki alkanut... Tiedän, että joskus jonakin hetkenä vielä mietin, miksi ihmeessä lääkikseen halusinkaan. Mutta niin se elämä menee. Unelmoidessani jostain asiasta helposti ajattelen, että kun sen saan, en enää koskaan valita. Mutta kuinkas sitten käykään? Kimaltelevimmankin unelman säihke hiipuu vähitellen, kun siitä tulee arkea. Ja kohta minulla on taas joku uusi unelma näköpiirissä :)

Siksi yritän itse nauttia jokaisesta hetkestä ja tilanteesta sellaisena kuin se on. Juuri nyt on hyvä. Oikeastihan haluaisin olla jo nyt valmis lääkäri ja työskennellä jossain kivassa paikassa. Mutta ei, tässä sitä ollaan vielä niin vihreänä ja kaikesta tulevasta autuaan tietämättömänä. Ainakaan omalla kohdalla elämästä ei näytä tulevan valmista koskaan ja jos se alkaakin uhkaavasti tuntua "valmiilta", tulee tarve keikauttaa kaikki päälaelleen - kuten voi jo tästä lääkisprojektista muuttoineen päätellä. Elämä on ihanaa juuri nyt, keskeneräisenä, puolivalmiina, täynnä uusia mahdollisuuksia :)
PS. Muuttoon on muutama viikko aikaa, joten ihan tosissaan saisi jo ruveta töihin. Järjestelmällinen luonteenlaatuni ei ole paras mahdollinen muuttohommiin, koska kärsivällisyyteni joutuu koetukselle, kun tavarat ovat sekaisin eikä tarpeellisia tavaroita löydy mistään. Vaikka kaikki olisi hyvin organisoitu, tavaroiden järjestelyyn toisessa päässä kuluu hurjasti aikaa, saati sitten, jos kaikki on sekaisin... Mainitsinko jo, että vihaan muuttamista?

6 kommenttia:

 1. Onnea opiskelupaikasta ja elämänmuutoksesta! Löysin vasta blogisi, mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan! Itselläkin haaveissa hakea, tein kahden vuoden lukusuunnitelman, mutta jotenkin se typistyikin vuoteen...:) Motivaatiota voin aina sitten ammentaa täältä sinun blogistasi, itsellä kun on edessä opiskelun, perhe-elämän ja ehkä työelämänkin yhdistäminen tässä lähivuosina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Ja kiva, jos jäät seuraamaan! Ehdottomasti haet jo ensimmäisellä kerralla täysillä ;) Haasteellistahan se on tasapainoilla elämän eri osa-alueiden välillä, mutta unelmansa saavuttaminen on paras palkinto!

   Tänne saa aina kommentoida tai lähettää sähköpostia, jos ja kun välillä nousee seinä pystyyn! Pyrin tsemppaamaan parhaani mukaan :) Varsinkin itsenäinen opiskelu on välillä niin masentavan yksinäistä puurtamista, että olen iloinen, jos voin jonkun taakkaa vähän keventää. Hirveästi tsemppiä urakkaan!

   Poista
 2. Hei, ihan samat tunnelmat oli mulla viime vuonna. Tai siis muistan noi ajatukset, että "jos pääsen lääkikseen, en enää tarvitse mitään/olen saavuttanut kaiken/en enää valita mistään"... :D
  Samoin kuin tuon, että olisipa jo valmistunut ja töissä.
  Toivottavasti kuitenkin pääset nauttimaan opiskelijaelämästä, vaikka perheellinen oletkin. Sielläkin on varmasti mahtavaa porukkaa ja hyvä vastaanotto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinkin tuo "en enää ikinä valita"... kaikkea sitä ihminen epätoivoissaan lupaileekin :D Ja ainakin mulla taitaa olla elämänmittainen projekti, että oppisi oikeasti elämään tässä ja nyt.

   En ole oikein koskaan ollut rientojen perään, joten uskon, että perheestäni huolimatta pääsen ihan riittävästi nauttimaan opiskelijaelämästä :) Fuksiryhmään jo liityinkin, on kyllä hauska nähdä uusia opiskelukavereita vaikka vain kuvastakin!

   Poista
 3. Käsinkosketeltavaa riemua! Voi kun joskus saisi sen tässäkin muodossa kokea! :) Nyt nautit niiiiiin paljon kuin sielu sietää, näitä näin suuria tunteita saa loppujen lopuksi niin harvoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pitää nauttia kun kerrankin on aihetta! Ihan varmasti pääset itsekin vastaavanlaisia tunteita kokemaan, vaikutat sen verran jämptiltä opiskelijalta ;)

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥