18.7.2017

Koulujuttuja keskellä kesää

Kesää on vielä jäljellä, mutta myönnän, että on tullut uhrattua jo ajatus jos toinenkin tulevalle opiskeluvuodelle.
Alkukesästä kiiruhdin erään työpäivän jälkeen pitämään palaveria syväriohjaajieni kanssa. Ensimmäiset viisi opintopistettä syväriprojektistani vastaanotin kesäkuun lopussa. "LL-opinnäyte" näyttää niin hienolta opintosuoritusotteellani! Syksyllä alkaa toinen vaihe eli itse urakka. Kiitän onneani, että potilastietojärjestelmä on kesän aikana tullut taas tutuksi. Elän siis toivossa, että opin melko nopeasti, mistä mikäkin tieto löytyy eikä opetteluun tarvitsisi uhrata liiaksi aikaa.

Kesäkuussa totesin ilokseni myös viimeisen tenttituloksen kirjautuneen suorituksiin. Jee, ei uusintaa! Yllätyin arvosanasta positiivisesti, koska kuten jossain aiemmin kirjoitin, kevään viimeinen kurssi meni vähän vasemmalla kädellä. Ekasta vuodesta selvisin puhtain paperein eli ilman yhtään hylsyä, mistä olen kyllä vähän ylpeä.
Kesän aikana olen ilmoittautunut ensi vuodelle läsnäolevaksi. Olen myös hankkinut uuden (pinkin!) kalenterin sekä lisäillyt lukujärjestykseeni syksyn ekat opinnot, ettei vaan pääse opintojen aloitus unohtumaan... Niin ja ensi vuoden kirjojakin olen  hankkinut. Yhden sain ilmaiseksi ja olen sitä jo lueskellut. Ai miten niin olen innokas?!

Jos ihan totta puhutaan, minulla on jo vähän ikävä takaisin opintojen pariin. Kesätyö on aina kesätyö, lyhytaikaista ja vähän irrallista. Puolet kesästä menee opetellessa ja loput lomaa odotellessa ;) On kiva palata takaisin sinne, mihin kuuluu eli tällä kertaa opiskelemaan. Tosin tiedän, ettei mene kovin kauaa, kun jo kaipailen takaisin työelämään. Onneksi keikkailu on keksitty.
Kesätyötä on jäljellä enää kolmasosa, ja sitten koittaa hartaasti odotettu l-o-m-a. Alan olla jo niin loman tarpeessa, että hypin kohta seinille. Vaan eipä auta, vielä pitää hetki jaksaa. Tämä viikko on kaikista rankin, joten kunhan tästä selviän, sitten helpottaa. Tai näin itselleni uskottelen...

Kuvat ovat viimeisimmältä viikonloppumatkaltamme.Tykkään Suomen kesästä niin paljon, varsinkin kauniilla ilmalla.


Ihanaa lomaa lomailijoille ja tsemppiä kaikille opinnoissa/työssä uurastajille!

6 kommenttia:

 1. Voin niin samaistua tähän päivitykseen! Lomat on lomailtu ja lukion kemian sekä bilsan kirjat kaivettu esille ja luvut aloitettu. Lukusuunnitelma on tehty ja jo muutamaan kertaan muokattu uusiksi (viimeksi tänään :D). H-hetkeen on tänään 2kk (silloin bilsan yo-koe ja 29.9. kemian oma perässä)! Huhuh!!
  Masun kanssa vielä möllötellään, mutta on tuo kuopus jo niin alhaalla lantiossa, että tänään pakataan sairaalakassi varmuuden vuoksi (nyt rv 36+3).

  Muistahan nyt sitten lomaillakin, kun se sieltä koittaa!! Jaksat sitten taas ahertaa ensi lukuvuonna!! Ja onnea vielä koko perheelle puoliskon opiskelupaikan johdosta! Kaikkea hyvää täältä ruudun toiselta puolelta, minä jatkan aktiivista lueskelua täältä Etelä-Suomesta :)

  Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, siellä eletään jo jänniä aikoja ♥ Voimia loppuodotukseen ja tsemppiä synnärikeikkaan!

   Huh, oot kyllä reipas, kun aiot syksyllä käydä kirjoituksissakin. Tsemppiä myös lukuihin! Lukusuunnitelman päivittäminen on aina hyvästä, sullakin kun noita muuttujia riittää ;)

   Kiitokset miehen puolesta, oli vähän yllätys se koulupaikka! Mutta tosiaan taas uusi arki syksyllä edessä. Joo, oon sanonutkin miehelle, että kaksi ekaa lomapäivää makaan sohvalla enkä liiku mihinkään :D Kunhan nyt ensin selviäisi sinne saakka...

   Ihanaa kesän jatkoa sinne etelään koko porukalle :)

   Poista
 2. Ui kivaa! Itse oon ihan täpinässä että joko saa mennä kouluun! oon varmaan parikymmentä kertaa ihaillut ekojen viikkojen lukkaria :D Miten muuten nuo syvävirt, kuinka helposti löysit aiheen ? Itsellä oli tarkoituksena aloitella jo heti ensi kesänä jos vaan jostain löytyy aihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, aika moni tuore fuksi varmaan jakaa ajatuksesi :D

   Syväreiden osalta otin itse yhteyttä eri tutkimusryhmien johtajiin ja sieltä sitten löytyi pari vaihtoehtoa. Valitsin niistä mieluisimman (eli eniten kliinisen) :) Varmaan Hgissäkin löytyy ohjeet siihen, minkä alan syväreitä voi milloinkin aloitella.

   Kivaa kesän jatkoa ja yritähän pysyä nahoissasi ;) Kohta se on jo syksy :D

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, täytyypä ottaa selvää sitten kun pääsee pelipaikalle ja kysellä kokeneemmilta Helsingin hommista. Mun työnantaja ei innostunut siitä että palaisin töihin aina kesäksi kun tuo meidän työ on vähän sellaista että vaikea myydä projektia juuri tietylle ajalle, joten joustin ja lupasin pitää koko opintovapaan yhtä soittoa. Täytyy siis keksiä kesälle jotain mistä saa opintopisteitä (eli toisin sanoen tukia laskujen maksuun..).

   Poista
  3. No höh, tietenkin toivoisi, että kesäksi pääsisi töihin! Mutta toisaalta kesällä voi tehdä vaikka just ne syvärit :) Toivottavasti löydät itsellesi mieluisan syväriaiheen!

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥