10.7.2017

Ekan lääkisvuoden opiskelumateriaalit 2/2

Mukavaa maanantaita! Tänään jatketaan varsinkin uusia fukseja kiinnostavaa asiaa eli tutustumista ekan lääkisvuoteni opiskelumatskuihin. Ensimmäisessä osassa avasin kokemuksiani anatomian opiskelusta. Tämän osan aiheena ovat sitten kaikki muut, bio-opinnoista embryologian kautta histologiaan.




Anatomian atlas oli ainoa oppikirja, jonka ekan vuoden aikana ostin omakseni. Muiden oppiaineiden opuksia lainailin vuoden mittaan sekä yliopiston että kaupunginkirjaston valikoimista. Vaikka kirjalistat näyttävätkin pitkiltä, kannattaa miettiä, mitä oikeasti tarvitsee itselleen. Toki näyttäähän kirja kuin kirja hyvältä lääkisopiskelijan kirjahyllyssä ;)

Monet sanovat, että luentomateriaaleilla pärjää jo pitkälle. Itse kuulun niihin, joiden pitää selvitellä asioita pohjia myöten, ennen kuin voin sanoa ymmärtäväni niitä. Sen vuoksi äärimmilleen tiivistetyt luentomateriaalit eivät pelkästään riitä minulle. Onneksi osa kurssien oppikirjoista on ollut saatavilla e-kirjana ja loput olen saanut varattua ja lainattua muuta kautta. Suurin osa kurssikirjoista on englanniksi, mutta enpä ole tainnut vielä yhtäkään kirjaa lukea kannesta kanteen. Lähinnä oppikirjat toimivat oppimiseni tukena, jos en saanut luentomateriaaleista riittävästi irti.




Luennoilla (niillä harvoilla, joilla kävin - en ole kovin massaluentoihminen) seurasin materiaalia omalta tabletiltani ja tein siihen samalla merkintöjä. Välillä vaihdoin käsin kirjoittamiseen, mutta totesin sen niin hitaaksi, etten pysynyt tahdissa lainkaan. Tabletti osoittautui minulle oikein hyväksi opiskelun apuvälineeksi, kuten aiemmin keväällä jo mainostin. Suurin osa opiskeluistani tapahtui itsekseni joko yliopistolla tai kotona.

Näillä keinoilla olen pärjännyt opinnoissani vallan hyvin. Keskiarvoni on huomattavan paljon lähempänä vitosta kuin ykköstä, joten vähemmälläkin näköjään olisin selvinnyt. Mutta parempi kai, että rimaa on varaa laskea :) Tähän asti olen kuitenkin ajoittaisista opiskeluväsymyksistä huolimatta opiskellut innolla oman alan juttuja. Vaikka hyvät arvosanat kivoja ovatkin, tärkeintä on se, että koen kursseista jäävän jotain takataskuun tulevia työtehtäviä varten. Niin ja pitäähän aikaa jäädä myös muulle elämälle!




Eka vuosi oli aika tavalla rennompi kuin ajattelin. Etukäteen pelkäsin, että yliopistolla on vietettävä aikaa joka arkipäivä aamusta iltaan asti ja silti jää kotiinkin vielä opiskeltavaa. Näihin kauhukuviini nähden todellisuus oli melko lailla siedettävämpi. Töitä pitää tehdä eikä kursseista pääse läpi ihan noin vaan, mutta ainakin oman kokemukseni mukaan työmäärä on hallinnassa.

Ekan opiskeluvuoteni aikana minulle jäi vapaa-aikaa enemmän kuin hakuprosessini aikana, ja tuntui hassulta, kun joka ilta ei tarvinnutkaan tarttua kirjoihin. Toki "kaikki" sanovat, että pari ekaa vuotta ovat keveitä, mutta en aio ottaa stressiä tulevista rankemmista opiskelujaksoista. Enköhän minä selviä niistäkin, kun on kerran tähän asti päästy. Mennään vuosi tai viikko tai päivä kerrallaan!




Vielä kerran onnea uusille fukseille! Tiedän, että odotatte syksyä malttamattomina, mutta toivon, että maltatte lomailla ja kerätä voimia syksyä varten. Huippua kesän jatkoa ja kyselkäähän, jos tulee kysyttävää :)


P.S. Anatomia+fysiologia-kirja ei ollut mikään kurssikirja, mutta käytin sitä apuna, koska se on itselleni tuttu opus jo aiemmista opinnoista. Histologian kirja ei myöskään ole "oikea" kurssikirja, mutta käytin tuota e-kirjan rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥