4.12.2016

DIY: Adventtikynttilät

Toisen adventtisunnuntain kunniaksi esittelen teille tämänvuotiset adventtikynttiläni. Heräsin tänä(kin) vuonna vähän myöhään näihin jouluaskarteluihin, joten ensimmäinen adventti pääsi yllättämään. Tällä viikolla hankin kuitenkin kynttilät, koska parempi myöhään kuin ei ollenkaan! Joka vuosi suunnittelen kynttilöihin erilaiset numerot. Viime vuonna taittelin ne ohuesta rautalangasta. Tänä vuonna odottelin inspiraatiota, kunnes eräänä iltana sain idean käyttää numeroinnissa hopeasprayta.
Tämä ei toki ole ensimmäinen kerta, kun harrastan valkoisten kynttilöiden spreijaamista, vaan samaa kikkaa käytimme jo häävalmisteluissa, kun teemaväriin sopivia kynttilöitä ei löytynyt mistään. Tarkemman tuloksen saamiseksi silloinen tuleva aviomieheni käytti kynäruiskua epätarkan spraypullon sijaan, ja kynttilöistä tuli upeita :)

Tänä vuonna adventtikynttilöihin tarvitsin:

- 4 valkoista kynttilää
- hopeista spraymaalia (itse ostin Prismasta)
- kontaktimuovia
- sakset (myös paperiveitsi voi olla hyödyksi)
- sanomalehtiä suojaksi

Leikkasin kontaktimuovista numerot 1-4 (en mitenkään hirveän tarkasti suunnitellen, kuten kuvasta näkyy) ja liimasin ne kynttilöihin. Paremman tuloksen saa, kun piirtää numerot valmiiksi kontaktimuovin suojapaperiin ja leikkaa ääriviivoja pitkin. Pöydän suojauksen jälkeen spreijasin numeroiden päältä hopeaspraylla. Kun maali oli kuivunut, poistin kontaktimuovinumerot varovasti. Tadaa, numeroidut adventtikynttilät ovat valmiit! Helppoa ja mukavaa :)

Tämäkin idea olisi tietysti ollut parempi jakaa ENNEN adventin aikaa, mutta ehkäpä joku saa tästä inspiraatiota ensi vuotta varten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥