14.12.2016

Lomalla!

Jee, fuksisyksy on nyt ohi! Selvisin siitä sittenkin, vaikka väliin epäilinkin kykyjäni, osaamistani ja jaksamistani. Elinanatomian tentti meni ihan hyvin. Vilkaistessani vastauksia heti tentin jälkeen totesin jo muutaman virheen, mutta tehty mikä tehty! Parhaani kuitenkin tein ja yritin, joten sen myötä voin jäädä hyvillä mielin lomalle.

Tänä vuonna joululomani  on ennätyksellisen pitkä. Toissa vuonna, kun olin työelämässä, olin vapaalla huimat kolme päivää (24.- 26.12.) ja palasin töihin heti 27. päivä (ihana vuorotyö!). Silloin joulu jäi kieltämättä tosi lyhyeksi, kun arki alkoi melkein saman tien uudestaan. Siihen verrattuna tämänvuotinen lomani on suorastaan ruhtinaallinen, ja aionkin nauttia siitä ihan täysillä!


lääkis, pääsykoe, joululoma, opiskelu, tauko


Viime vuonna pidin pääsykoelukemisista joululomaa viikon verran, mikä sekin riitti hyvin pieneksi tauoksi opiskelusta. Joululomani rajaamisessa toimi loistavasti se, kun vietimme viikon joulunvietossa sukulaisilla. Kotiin palattuamme alkoi taas arki ja opiskelut. Muistan tosin sen, että siinä vaiheessa, kun vihdoin pääsimme takaisin kotiin, opiskeluinto oli jo ihan tapissa. Jos olisimme palanneet kotiin aiemmin, tuskin olisin malttanut pysyä poissa kirjojen äärestä niin pitkään. Siksikin oli hyvä, etteivät opiskelumateriaalit olleet saatavilla. Vaikka silloin tuntuikin, että enhän minä lomaa mihinkään tarvitse (hormonien vaikutusta kaikki tyynni, en voi käsittää silloisia ajatuksiani!), jälkikäteen ajateltuna oli tosi hyvä, että puolipakolla tuli pidettyä edes tuo viikon tauko.

Erityisesti pääsykokeisiin lukevat, muistakaa siis lomanne aikana levätä! "Unohtakaa" koko pääsykoe (ts. älkää huolehtiko siitä, vaikkette sitä ehkä pysty kokonaan unohtamaan... nimim. kokemusta on) ja nauttikaa! Lukekaa jotain muuta kuin koulukirjoja, ulkoilkaa, fiilistelkää, olkaa vain! Kevät tulee äkkiä ja kuluu äkkiä, joten tässä välissä pieni paussi on enemmän kuin paikallaan. Keväällä opiskelukierrosten noustua voi uupua herkästi, joten kannattaa satsata siihen, että aloittaa uuden vuoden levänneenä, rentoutuneena ja opiskeluintoa keränneenä. Näin tein itse viime vuonna hakuprosessin pyörteissä ja samoin aion tehdä nytkin! Onneksi jo viikko tai pari lomailua tekee ihmeitä :)
Tähän loppuun vielä mainittakoon, että loppukiri onnistui yli odotusten, vaikka alkuun pientä kankeutta oli itse kullakin. Loma sai siis alkaa kohtuullisen vähällä stressillä, vaikka tehtävää vielä riittääkin. Tämän ensimmäisen lomapäivän vaatimattomana tavoitteena on pakata auto lomareissua varten ja suunnata jälleen kerran kohti Etelä-Suomea.

Nauttikaa lomastanne (kun sen aika on), olette sen ansainneet! Niin teen minäkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥