16.12.2016

Yksivuotias

Kaiken joulu- ja matkavalmistelun lomassa vietimme myös kuopuksemme pienimuotoista 1-vuotisjuhlaa. Otin kaiken ilon irti siitä, kun noin pienellä ei vielä ole toiveita tai vaatimuksia kakun suhteen, ja tein tällä kertaa hempeän vaaleanpunaisen kakun. Kakun päällä jälleen kerran itse tehtyä vaahtokarkkimassaa ja täytteenä mustikkamoussea. Koristeet ovat sokerimassaa ja nallen vaaleanpunaiset osat samaa vaahtokarkkimassaa kuin kakun päälläkin.


1-vuotissyntymäpäivä, kakku, vaahtokarkkimassa, koristeet


Muutama päivä sitten leivoimme myös pipareita, joten tuunasin niistä muutaman synttärijuhliin
sopiviksi. Otin yli jääneestä vaahtokarkkimassasta muotilla ohuita sydämiä ja pursotin massan päälle pikeerillä numeron 1. Kiinnitin ohuet sydämet kiinni samanmuotoisiin pipareihin pikeerillä. Kuten kuvitella saattaa, pipareista tuli melkoisen makeita, mutta niinhän juhlissa kuuluukin.

Koska harvoin tulee kirjoitettua ylös, mitä kaikkea lapset osaavatkaan, sallittakoon tällainen listaus 1-vuotisjuhlien kunniaksi. Meidän yksivuotiaamme osaa:

- kävellä
- vilkuttaa
- taputtaa
- sanoa "tta" (ota), "ätti" (äiti), "vauva"
- tyhjentää kaapit ja kaivaa kukista mullat
- tehdä kiusaa vinkeä ilme kasvoillaan

...eli melko lailla enemmän asioita kuin vuosi sitten.

On yhtä aikaa haikeaa ja helpottavaa, kun vauvavuosi on takana. Jokaisen lapsen kohdalla vauvavuosi on ollut omanlaisensa. Tähän vauvavuoteen kuului paljon muutoksia ja pieniä ja suurempia projekteja. Mutta kuten jokaisen lapsen kohdalla, myös tällä kertaa oli aivan yhtä ihmeellistä nähdä pikkuisen avuttoman nyytin kasvavan vähitellen ehtiväiseksi, omanlaisekseen 1-vuotiaaksi.

Onnea vielä, pikkuinen pääsykoebabyni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥