23.12.2016

Joulutunnelmaa sisustuksella

Aatonaaton kunniaksi esittelen teille meidän joulukotia. Vaikka useana jouluna olemme viettäneet vähintäänkin aattoa jossain muualla kuin kotona, kodin laittaminen jouluiseksi on silti alusta asti ollut minulle tärkeää. Jo kimppakämpässä asuessani virittelin omaan huoneeseeni jouluvalot hyvissä ajoin (eli varmaan lokakuussa), mutta muutettuamme miehen kanssa saman katon alle jouluviritysten määrä on vain kasvanut vuosien saatossa. 

Olin laittanut lastenhuoneen ikkunaan jouluvalot jo aiemmin, mutta pari iltaa sitten tuli mieleeni koristaa myös lipaston päällys kauniisti. Tasoille kasautuu epähuomiossa kaikenlaista, ja ajattelin, että ehkä kaunis asetelma estää laskemasta tasolle ylimääräisiä asioita. Siirsin lastenhuoneeseen jouluisesti koristellut peikonpähkinäoksani - pitäähän lapsillakin nyt joulupuu olla - sekä maljakkoon asettamani kuusenkoristelusta ylijääneet joulupallot ja helminauhan. Vaikka asetelma yksinkertainen onkin, se toi kaivattua joulun tuntua myös lastenhuoneeseen - ja onpa tasokin pysynyt siistimpänä.


peikonpähkinä, koristeet, joulu, jouluoksa, joulupallot
joulukoriste, joulupallo, helmikoristeet, diy

joulukoristeet, pallot, maljakko, asetelma


Olohuoneessakin on jouluvaloja joka lähtöön. Ikkunaa valaisee kynttelikkö, joka on kaikessa perinteisyydessään minulle tärkeä jouluvalo. Eräs ilta sain inspiraation tehdä kirjahyllyn yhteen lokeroon pienen asetelman. Alun perin kynttilälle tarkoitetusta talon muotoisesta lyhdystä tuli hetkessä lapsiystävällisempi ja turvallisempi, kun laitoin sisään kynttilän sijaan pienet jouluvalot. Valaistu talo näytti kuitenkin hyvin yksinäiseltä valkoisessa lokerossa tönöttäessään, joten tein kankaista sille mukavamman ympäristön. Mustaa taustaa vasten valo myös näyttää loistavan ihan eri tavalla.


kynttelikkö, kaareva

jouluvalot, tunnelmaa, valot, lyhty, asetelma


Minulle tärkein oman kodin joulukoriste on  ehdottomasti aito joulukuusi. Se on niin kaunis kynttilöineen ja koristeineen, että voisin pitää sellaista ympäri vuoden. Tämänvuotinen kuusi on lyhyt, tuuhea ja rungoltaan kiero kuten Savossa kuuluukin! Tänä jouluna hopea näkyy olevan suosikkivärini vähän kaikessa, joten kuusestakin sitä löytyy. Piristeenä pari punaista palloa sekä muutama ei-mihinkään kategoriaan kuuluva kuusenkoriste. Ehdoton lempparini on esikoisen päiväkodissa askartelema poro, joka koristaa joulukuustamme nyt toista kertaa.

Yleensä olen saanut kuusen syntymäpäivälahjaksi, mutta tänä vuonna mies olikin päivää etuajassa. Minun jouluni on ihan pienestä saakka alkanut syntymäpäivästäni. Jotenkin se, kun sai aamulla syntymäpäivälahjan, ja mahdollisesti syyslukukauden loppuminen sattui samaan päivään, nosti joulufiiliksen potenssiin sata. Tämäkään vuosi ei tehnyt poikkeusta siinä suhteessa, vaan virallista jouluani on vietetty jo useampi päivä. Jouluunhan toki liittyy kiinteästi myöhään valvominen ja loputon suklaan syöminen, joten tunnustettakoon, että nämä on jo sujuvasti otettu haltuun!


joulukuusi, aito, koristeet, kynttilät, joulupallot, hopea, helminauha

joulukoriste, lapsen, tekemä


Viimeisenä esittelyssä uusin pieni projektini eli elämäni ensimmäinen havukranssi! Joulukuusta jouduttiin hieman karsimaan, ja pakkohan minun oli hyödyntää ne havut. Ohuella rautalangalla värkkäsin havut suunnilleen ympyräksi ja lisäsin koristeeksi paria nauhaa ja muutamia helmiä. Eihän siitä täydellinen tullut, mutta ihan hyvä ekaksi kranssikseni :)


havukranssi, joulukranssi, kuusen havut, koristenauhat, sisustus, diy

helmet, pitsinauha, kranssi, itse tehty, joulukoriste


Tässä pieniä palasia meidän perheen joulukodista. Täytyy sanoa, että nautin älyttömästi, kun iltaisin palaa pelkkiä jouluvaloja ja on hämärää ja tunnelmallista! Nyt kelpaa joulun tulla ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥