22.12.2016

Joulumarkkinat

Olen haaveillut joulumarkkinoista jo vuosikausia, ja nimenomaan saksalaisista sellaisista. Tänä vuonna tämä pitkäaikainen haaveeni toteutui ja pääsin fiilistelemään joulunalustunnelmaa Stuttgartin joulumarkkinoille. Täytyy sanoa, että se tunnelma vei mukanaan. Varsinkin lauantai-iltana, jolloin itse olimme markkinoilla, väkeä oli paikalla runsaasti. Joka puolella kuului iloinen saksankielinen puheensorina ja useimpien käsissä näkyi höyryäviä Glühwein-mukeja. Kauniisti koristellut ja jouluvaloin valaistut kojut houkuttelivat luokseen, vaikka suuri osa ihmisistä vaikuttikin olevan - kuten mekin - lähinnä nauttimassa kivasta tunnelmasta, jota ihmispaljouden ja ruokien tuoksun lisäksi olivat luomassa katusoittajat.


Stuttgart, saksalaiset, joulumarkkinat, joulutori


Itse joulumarkkinoiden tarjonta oli hyvin moninaista: myynnissä oli joulutavaran lisäksi syötävää joka lähtöön. Erilaisista wursteista maistoimme Currywurstia, hyvää oli! Ruokaisampien vaihtoehtojen lisäksi tarjolla oli esimerkiksi sokeroituja manteleita ja suklaalla kuorrutettuja hedelmiä. Joulutavaraa oli sitäkin runsaasti erilaista: kauniita liinoja, koriste-esineitä, kynttiläkippoja, erilaisia huoneentauluja ja niin edelleen. Vaikka kävimme markkinoilla kahteen otteeseen, emme siitä huolimatta ehtineet käydä kunnolla läpi kaikkia kojuja, koska markkina-alue on niin laaja. Muutamia tuliaisia löysimme kuitenkin kotiin viemisiksi.  Voisin laverrella tästä markkinakokemuksesta vaikka kuinka paljon, mutta annan tällä kertaa kuvien puhua puolestani :)


joulutori, jouluvalot, tunnelma

kynttilä, lahja, joulu

piparkakkusydän, piparisydän

tuikkukippo, kynttilä, lasi, koriste-esine, joulukoriste

joulutähdet, tähti, joulu, koriste


Toivottavasti kuvista välittyy edes jollakin tavalla joulumarkkinoiden lämmin tunnelma! Enää kaksi yötä aattoon :)

2 kommenttia:

  1. Et sattunut löytämään Karlsplatzilta suomalaista joulukylää ( finnisches Weihnachtsdorf)? Kuuluu olevan hyvin suosittu ja rakastettavan eksoottinen. Stuttgartin markkinahallikin (Markthalle) on herkuttelijan maanpäällinen taivas: koko vuoden koko maailman herkut kaupan. Voisin ostaa ja syödä siellä kaikki rahani. No joo, KaDeWe:n herrkula Berliinissä ja Viktualeinmarkt Münchenissä saattavat voittaa Stuttgartin, mutta ovat liian pitkän matkan päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piipahdimme myös suomalaisessa joulukylässä, mutta emme sen tarkemmin ehtineet tutustua :) Olimme tosiaan vain pari kokonaista päivää Stuttgartissa ja olimme buukanneet muutakin ohjelmaa, niin emme ehtineet kokea lähellekään kaikkea mitä olisi voinut. Lauantaina emme ehtineet Markthalleen ja sunnuntaina se oli odotetusti kiinni. Harmitti kyllä, kun emme päässeet siellä käymään! Kiitos vinkeistä, pitääpä katsoa, jos ensi Saksan-reissulla kävisi vaikka noissa ;)

      Poista

Kiva kun kommentoit ♥