20.12.2016

Kaupunkilomamme

Kotona ollaan, ihanaa! Ensimmäinen ulkomaanmatka kahdestaan lastensaannin jälkeen on nyt koettu. En tosin vieläkään ole päässyt selvyyteen, kuormittaako vai virkistääkö matkustaminen minua enemmän. Kun raahasimme painavia matkalaukkujamme pitkin pääkaupunkiseutua maanantain vastaisena yönä yhden jälkeen, ei ollut kovin hohdokas olo. Toisaalta reissaan niin harvoin, että odotan tulevaa matkaa etukäteen aina hurjan paljon - ja ehkä myös pienesti kuvittelen matkustustauon aikana muuttuneeni joksikin maailmanmatkaajaksi :D
Lomassa parasta oli...
  • kun sai nukkua keskeytyksettä niin pitkään kuin halusi
  • vaahtokylpy!
  • uusien (ja tuttujen) paikkojen kiertely
  • rauhassa syöty aamupala x 3
  • matkustamisen helppous ja huolettomuus (aiheutti suorastaan hämmennystä, kun ei tarvinutkaan huolehtia kuin itsestään)
  • kun sai olla puolison kanssa ihan vain kahdestaan <3

Oli selvää, että suuntaamme lomallamme Saksaan, mutta minne siellä, oli kinkkisempi kysymys. Minun vaatimuksiini kuuluivat ehdottomasti hyvät joulumarkkinat. Mies puolestaan toivoi kohteelta hyviä (vaate)shoppailumahdollisuuksia. Ei, hän ei ole mitenkään innokas shoppailija enkä ole muuten minäkään, mutta ulkomailta jostain syystä löytyy paremmin kivoja vaatteita - tai ainakin parempia Outlet-liikkeitä!  Itse haaveilin ensin matkasta Bremeniin, jonne pala sydäntäni jäi viimevuotisella Saksan-matkallamme. Päädyimme kuitenkin lopulta Stuttgartiin, koska sieltä löytyi vielä monipuolisemmin toivomiamme asioita.
Olen viimeksi käynyt Stuttgartissa reilut 10 vuotta sitten teininä, kun olimme kaverini kanssa kolme viikkoa "vaihdossa". En todellakaan olettanut, että siltä ajalta olisi jäänyt mitään muistikuvia, mutta niin vain keskustassa kulkiessani tokaisin, että hei, olen ollut täällä ennenkin! Lähialueiden karttoja katsellessa tuli vastaan vielä tutumpia paikkoja. Harmikseni emme ajan vähyyden vuoksi ehtineet käydä esimerkiksi Tübingenissä tai Reutlingenissa, joissa myös vierailin silloin 10 vuotta sitten. Olisi ollut hauskaa käväistä myös siellä, mutta pitäähän sitä jotain jättää seuraavallekin kerralle!

Kahden kokonaisen päivän aikana ehdimme kuitenkin tutustua joulumarkkinoihin, kierrellä keskustassa, käydä Metzingenin Outlet Cityssä sekä pakollisena museovierailuna Mercedes-Benz-museossa. Joulumarkkinoista, Outlet Citystä ja Mercedes-Benz-museosta on (tulossa) jokaisesta oma postauksensa kuvien kera - jospa teistä joku muukin innostuisi matkustamaan Baden-Württembergiin ;)
Oli muuten hauska sattuma, kun lentomatkalla Helsingistä Kööpenhaminaan (suorista lennoista saimme vain haaveilla) viereemme sattui istumaan Stuttgartissa kaksi vuotta asunut nainen. Lentomatka sujui joutuin siinä jutellessa, ja saimmekin häneltä kivoja vinkkejä ja suosituksia paikoista, joissa kannattaa käydä. Mitä tästä opimme? Aina kannattaa kysyä, minne vieruskaveri on matkalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥