17.5.2017

Vikat opiskeluviikot fuksina

Opiskelukuulumiset ovat jääneet vallan jalkoihin, kun piti ottaa kunnon loppuspurtti pääsykokeisiin menijöiden tsemppaamisessa! Toivottavasti pääsykoepostauksista oli teille iloa :) Ennen kaikkea toivon, että sinulle, pääsykokeisiin osallistunut, jäi kokeesta päällimmäiseksi tunne siitä, että teit kaikkesi. Vaan olipa fiiliksesi millainen tahansa, saat jättää sen taaksesi. Nyt ei muuta kuin vapautta kohti. OHI ON! En silti malta olla kysymättä: MITEN MENI?

En usko, että enää ensi keväänä tai siitä eteenpäin toteutan hakijoiden tsemppausta ihan tässä mittakaavassa kuin tänä vuonna, mutta never say never! Tänä vuonna saan kuitenkin jännätä yhteishaun tuloksia lähes yhtä antaumuksella kuin viime vuonnakin, kun eri aloille on hakenut useampikin lähipiiristäni :)
Mutta nyt asiaan, eli tämän kevään viimeisiin opiskeluviikkoihin. Histologian tentti oli viime viikon loppupuolella, ja ihan viimeinen tentti pidetään ensi viikon perjantaina. Käynnissä on tällä hetkellä siis yksi ainoa kurssi, molekulaarinen endokrinologia eli MENDO. Tämän kurssin jälkeen bio-opintokokonaisuus on ohi, mahtavaa! MENDO on toisaalta tuttua ja toisaalta uutta, yhtä aikaa helppoa ja vaikeaa. Itsehän toki haluaisin tietää ja ymmärtää kaiken, mutta reilut kolme viikkoa kestävälle opintojaksolle se on vähän turhan kova tavoite. Niinpä opiskelen sen, minkä jaksan, ja se saa luvan riittää.

Viimeisten kahden viikon ilona on myös opinnäytetyöseminaari, joka omalta kannaltani sattuu aivan loistavaan saumaan. Oma tutkimussuunnitelmani on pientä viilausta vaille valmis, joten seminaarissa tulleet ohjeet ja läpikäydyt asiat ovat suureksi avuksi juuri tässä vaiheessa. Tavoite on, että saisin tutkimussuunnitelman eteenpäin ennen lukuvuoden loppua, jotta syksyllä voisin aloittaa aineiston keruun.

(Kuvissa esiintyvät kirjat ovat toivottavasti viimeistä kertaa kuvittamassa postauksiani... Kahta alinta on käytetty syksystä asti bio-opinnoissa. Tuo päällimmäinen anatomian ja fysiologian kirja (ei kurssikirja) on se sama, jota käytin myös pääsykokeisiin lukiessani. Se ei sisällä puoliakaan opiskeltavista asioista, mutta käytän sitä asiakokonaisuuksien hahmottamiseen.)
Kahden päivän päästä istunkin bussissa matkalla Helsinkiin ja illalla jo Tukholman-laivassa. Huippu reissu luvassa meidän perheen naisten kesken, en malta odottaa! Toivottavasti saadaan Tukholmaan kivoja kelejä ja mukavaa tekemistä. Ei viitsitty ottaa pelkkää päivä Tukholmassa -risteilyä, vaan yövymme jossain hassussa pikku hostellissa (opiskelijabudjetti :D) ja lennämme sunnuntai-iltana myöhään takaisin Suomeen. Maanantaina sitten pikapikaa aamubussiin ja takaisin Kuopioon, jotta ehdin opinnäytetyöseminaariin...

Onneksi ensi viikko on kevyempi. Ohjelmassa on aika lailla pelkkää MENDO:n kertausta perjantaista tenttiä varten, mutta senkin aion ottaa kohtuu rennosti. "Lomaa" minulla on tässä välissä nimittäin vain viikonlopun verran, koska kesätyöt aloitan jo 1,5 viikon päästä. Ne kaksi päivää nautin hetkellisestä vapaudesta ja oman perheeni ihan parhaasta seurasta. Ei suunnitelmia, ei velvollisuuksia = ihan kuin olis lomalla!


Keväistä loppuviikkoa jokaiselle!

10 kommenttia:

 1. Omalta osalta on kyllä pakko sanoa, että koe meni ihan päin sitä kuuluisaa.. Fiilis ennen koetta oli luottavainen, mutta suurin osa tehtävistä oli mulle todella vaikeita ja aika loppui ihan totaalisesti kesken. Noh, on tässä toisaalta se hyvä puoli, ettei ainakaan AMKn pääsykokeissa tarvi valehdella että meni huonosti, koska se meni oikeasti huonosti :s Pääasia on kuitenkin, että se on nyt ohi, niin saa vihdoin ottaa vähän iisimmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppihali, Cia! Koe oli varmasti suurimmalle osalle hakijoista vaikea.

   Poista
  2. Voi harmi, Cia :( Halaus sinne! Ihana Anonyymi (sydän sulle!) ehtikin jo kommentoida tuota vaikeutta. Et varmasti ollut ainoa, jolle tehtävät oli vaikeita etkä takuuvarmasti ainoa, jolla loppui aika kesken. Mitä itse koetta vilkaisin niin se oli aika erilainen kuin viime vuonna, ehkä oli tietoisesti tavoiteltu vaikeampaa? Plus tietty nelilaskin toi varmasti oman jännitysmomenttinsa kokeeseen.

   Missään tapauksessa ei heitetä kirvestä kaivoon, tulokset ne vasta kertovat, kuinka kävi! Se on ohi nyt, kaikki on annettu ja lopputulos selviää myöhemmin. Oo ylpeä itsestäsi, oot tehnyt ihan hirveän duunin hakuprosessissa!

   Tsemppiä muihin pääsykokeisiin, tulosten odotteluun ja rentouttavaa kesää (tulostenodottelustressistä huolimatta) :)

   Poista
 2. Täällä silmät itketty punaisiksi ja masokistina mallivastaukset tsekattu. Moni tehtävä meni oikein, mutta ne meni hyvin varmasti muillakin. Pari isoa (jotain 17p....) tehtävää täysin nollille ja ja ja... :´( Ei varmasti mitään saumaa kouluun. Noh ensi vuonna uudestaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kokeessa olleena ja valvojan penkiltä katselleena haluaisin lohduttaa, että koe vaikutti olevan hyvin monelle hankala ja pitkien esseiden sivuja oli monella tyhjänä eli ei kannata heittää kirvestä kaivoon. Vaikka tiedänkin, että tämä ei tässä vaiheessa lohduta, mutta halusin kuitenkin sanoa että älä luovuta vielä uskoa :)

   Poista
  2. Voi että :( Mallivastaukset on ihan pahimpia! Niin kuin tuohon ylemmäs jo vastasin, varmasti vaikeat tehtävät olivat vaikeita kaikille. Joskus arviointikin saattaa yllättää positiivisesti, itsekin sain pari irtopistettä tehtävistä, jotka itse arvioin nollille.

   Vielä ei tiedetä, miten sulle käy. Itketään lisää sitten heinäkuussa, ilosta tai pettymyksestä jooko? Nyt alkaakin sitten tää tulostenodottelukidutus, tsemppiä sulle siihen! Kunhan oot pahimmat itkut saanut itkettyä, lupaa että meet ja teet niitä juttuja, jotka oot sysännyt syrjään lukuprosessin tieltä.

   Vielä se aurinko paistaa! Tsemppiä sulle ja ole ylpeä itsestäsi. Oot tehnyt älyttömän urakan ja näyttänyt, mitä osaat. Lopputulos on nyt muista kiinni. Valoisaa kevättä ja kesää sulle!

   Poista
 3. Kiitos paljon että oot jaksnaut tsempata meitä hakijoita loppuun asti niin hyvin ja tukea vielä näin jälkikäteen!:) Koe oli vaikea ja paljon meni vähän jäätä kepillä kokeillessa ja isoja tehtäviä jäi tyhjäksikin...kuitenkin itse enismmäistä kertaa hakiessa ja nollista aloittaneena olin tyytyväinen myös joka kohdasta minkä tunsin osaavani :) Nyt hetki ansaittua lomaa...tästä on hyvä jatkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, kiva että minusta on ollut iloa :D Noinhan se menee, sen tekee minkä osaa ja loput sitten jää. Mutta yhtä vaikea se koe on onneksi kaikille, joten kaikki hakijat on samalla viivalla. Tosi hyvältä kuulostaa, että löytyi myös tyytyväisyyden aiheita - sehän olisi pahinta, jos ei osaisi ihan mitään!

   Nyt todellakin lomailet ja nautit keväästä/kesästä, olet sen ansainnut! Rentouttavaa lomaa ja tsemppiä tulosten jännäilyyn :)

   Poista
 4. Huonosti meni :D. Mutta ei ihme - olen koko kevään tehnyt lukion fy- ja ke-kursseja. Bilsaa luin viimeksi tammikuussa ja selvähän se oli, että asiat olivat aivan unholassa. Yhden kemian tehtävän olin osannut tehdä oikein ja siltä osa-alueelta oli monivalinnoissa useampia oikein, samoin fysiikasta osasin useampia monivalintoja ja kahdesta tehtävästä saan ehkä muutaman säälipisteen... Useampaan jouduin jättämään tyhjää kun ei ollut mitään käsitystä asiasta. Tämä oli mulle puhdas kokeilu ja tiesin ettei mulla ole (vielä) lukion oppimäärä näistä aineista hallussa edes osittain, joten en pettynyt. Päin vastoin, päällimmäinen fiilis oli se, että nämä tehtäväthän voisi osata, jos vaan olis harjoitellut enemmän ja perusta olisi kunnossa :D. Sopivasti kokeen jälkeen tuli vielä lohdutukseksi sähköpostiin viimeisimpien lukiokurssien arvosanat ja niiden innoittamana oon ihan sillä asenteella, että ensi keväänä mä osaam niiiiiiiin hyvin nää jutut ;) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh ja pöh, kuulostaa niin siltä, että sulla on lähtötasoon suhteutettuna mennyt superhyvin :D Kyllä, tuosta on hyvä jatkaa, jos toiselle kierrokselle on tarvetta. Mutta muistan kyllä sen, miten hyvältä tuntui ekassa pääsykokeessa, kun tajusi osaavansa sentään jotain!

   Huippu asenne, pidä toi :) Tsemppiä tulosten odotteluun ja kivaa kevättä/kesää sulle!

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥