3.4.2017

Valitut valmistautumisvinkit II

Mahtavaa maanantaita jokaiselle! Kuten lupasin, kuljen kanssanne aina pääsykokeeseen asti maanantaisin julkaistavien pienimuotoisten vinkkien muodossa. Valmistautumisvinkit I ja vinkit II löytyvät linkkien takaa. Toisen kurssikaverini omakohtaisesti parhaiksi todetut opiskelu- ja motivaation ylläpitämisvinkit ovat:

 • ajattele lukeminen palkkatyönä, josta palkka tulee myöhemmin
 • selkeä lukusuunnitelma
 • lue erilaisista opiskelutekniikoista  ja etsi itsellesi paras opiskelutekniikka
 • tee joka päivä jotain mukavaa, ettei lukemisesta tule pakkopullaa
 • haasta osaamisesi tehtäviä tekemällä tai itseäsi (ajatuksissa) tenttaamalla
 • tee paljon harjoituskokeita
Tuo ensimmäinen kohta on oikeasti mahtava vinkki. Jos laiskottaa tai tuntuu, ettei millään jaksaisi (enää tässä vaiheessa) opiskella, kannattaa miettiä sitä heinäkuista fiilistä, kun tämä työnteko palkitaan! Itse fiilistelin sitä, miten mahtavaa olisi saada se paksu kirje postilaatikkoon. Mutta sitä ei tullutkaan, kun kaikki materiaali tuli sähköisenä :(

Hyvin todennäkoisesti tai ainakin toivottavasti suurimmalle osalle on jo löytynyt itselle sopiva opiskelu- ja kertaustekniikka. Jos opiskelu kuitenkin tökkii, voi etsiä uudenlaista näkökulmaa opiskeluun. Itse tykkäsin tosi paljon - ja tykkään edelleen - KhanAcademysta. Varsinkin kemiaa  opetusvideot selvensivät kivasti, ja testeillä voi helposti testata, onko ymmärtänyt asian. Ohjelma on toki englanniksi, mutta sekin on vain hyvää harjoitusta tätä totista opiskelua varten ;) Opiskelutekniikat ovat hyvä apuväline opiskeluun, mutta paraskaan opiskelutekniikka ei poista määrätietoisen työn tarvetta. Olipa tekniikkasi mikä tahansa, varmista säännöllisin väliajoin, että olet etenemässä oikeaan suuntaan.

Tässä vaiheessa lukuprosessia suosittelen erityisesti kiinnittämään huomiota kolmeen viimeiseen kohtaan. Elämä saa ja sen pitää olla mukavaa myös hakuprosessin (loppukirin) aikana, muistakaahan se :)

Vaikka on jo huhtikuu, vielä on aikaa. Omat viimevuotiset huhtikuun alun fiilikseni voit lukaista täältä. Iloista viikkoa!

2 kommenttia:

 1. Pakko sanoa, että sun blogi on kyllä tosi kivaa luettavaa! �� ihme etten aikaisemmin ole löytänyt, musta tuli kyllä ehdottomasti uusi lukijasi! :)

  Mitä mieltä olet sh-opintojen työllistävyydestä, pohdin lääkiksen ohella hakua sinne (osittain blogisi rohkaisemana :)).. Mutta kiinnostaa millainen yhtälö se olisi.. Inspiroiva blogi ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja tervetuloa seuraamaan! :) Tosi kiva saada tällaista palautetta <3

   Jokainen kokee opintojen vaativuuden ja raskauden eri lailla, joten vaikea arvioida, miten työllistäviä sh-opinnot (nykyään) ovat... Ainakin omana aikanani tehtiin aika paljon kirjallisia töitä ja "oikeat" opinnot aloitettiin lähes saman tien. Toisaalta sh-opinnoissa tulee jo alussa monia tärkeitä oppeja, kuten potilaan kohtaamista jne, joista olisi kyllä hyötyä lääkiksessäkin.

   En tiedä, oliko tästä nyt apua :D Mutta jos sairaanhoitajan ammatti kiinnostaa, mikäpä estää hakemasta myös sinne :) Tsemppiä valintoihisi ja kivaa kevättä sinulle!

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥