14.12.2017

14. Jouluaaton parhaatKivaa torstaita - enää 10 yötä aattoon! Tänään avaan kalenterissa sitä, miten jouluaattoa meillä vietetään. Kummallakin on ollut lapsuudenperheessään omat perinteensä, joten omien uusien käytäntöjen luominen on vaatinut pieniä kompromisseja. Lähinnä on pitänyt miettiä, missä järjestyksessä asiat tapahtuvat, koska molempien taustalla ovat kuitenkin hyvin tavalliset suomalaiset jouluperinteet.

1. Riisipuuro + manteli

Jouluaattoon vaan kuuluu se puuro ja jännitys siitä, kuka löytää mantelin. On ihanaa kattaa pöytä jouluiseksi ja aloittaa joulun vietto heti aamusta alkaen!

2. Joulurauhan julistus

Joka joulu pitää katsoa, kun Suomen Turku julistaa joulurauhan. Ja samalla sitä miettii, että kunpa ihan kaikilla, lapsilla ja aikuisilla oikeasti olisi rauhallinen ja turvallinen joulu. Viimeistään joulurauhan julistukseen loppuu kiire ja hälinä, ja joulun vietto alkaa.
3. Jouluruoat

Kuten täällä mainitsin, joulupöytäämme kuuluvat lähes kaikki perinteiset jouluruoat erilaisista laatikoista ja rosollista lähtien. Jouluaattona on niin mahtavaa päästä juhlapöydän ääreen, kun vuoden tauon jälkeen kaikki jouluruoat maistuvat niiiin hyvältä! Ehdoton lempiherkkuni on rosolli (ja etenkin se vaaleanpunainen kermavaahto!), jota syön joulun aikaan kiitettäviä määriä.

4. Kirkko

Paitsi nyt täytyy kyllä sanoa, että olen viimeksi käynyt joulukirkossa neljä vuotta sitten! Ei näköjään mikään itsestäänselvyys tämä :D Lapsettomana oli helpompi lähteä kirkkoon vaikka puoliltaöin (tai jouluaamuna klo 6, kuten on myös tullut tehtyä), joten nähtäväksi jää, saammeko tänä jouluna aikaiseksi :)

5. Jouluillan rentoutuminen

Lahjojen jakamiseen tai Joulupukin käyntiin asti lapset ovat jännittyneitä ja ehkä vähän levottomiakin. Lempihetkeni joulussa kuitenkin on se, kun lahjaepisodin jälkeen päästään nauttimaan olosta ja joulufiiliksestä. Voisin kuvitella tai ainakin toivon, että lapset leikkivät loppuillan uusilla leluillaan. Itse ajattelin heittäytyä sohvalle lukemaan tai katsomaan jouluisia ohjelmia.
Viimeinen kuva on otettu viisi vuotta ja kolme asuntoa sitten, kun vietimme ensimmäistä kertaa joulua perheenä. Oli kyllä ihana joulu ja yhtä ihanaa ellen vielä parempaa odotan tulevasta joulusta ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥