4.12.2017

Mietteitä loppusyksyn kursseista

Ihan liian vähän "ehdin" päivittää, missä opiskelujen suhteen mennään. Ennen blogilomaa valmistauduin fysiologian ekan tentin uusintaan. Uusintaan valmistautuessa siitä oli kieltämättä etua, että olin opiskellut koko kurssin sisällön - kaikki kun liittyy tavalla tai toisella kaikkeen. Tentti itsessään oli pahempi kuin ajattelin, joten nyt toivon vaan, että saavuttaisin toivomani arvosanan.
Uusia kursseja on alkanut ja päättynytkin sitten viimekertaisten opiskelukuulumisten. Tuoreimpana tulokkaana ovat neurotieteet, joille en ole vielä uhrannut kovin montaa ajatusta, vaikka suurin osa luennoista on jo takana. NET:n tentti on ihan viimeisenä ennen joululomaa, joten nyt alkaa tarkempi tutustuminen sen kurssin asioihin.

Epidemiologia ja biostatistiikka eli EBIS ei liene kuulunut juuri kenenkään lempikursseihin. Aiemmista opinnoista saamani SPSS- ja statistiikkatraumat ovat heränneet eloon tämän kurssin myötä, joten olen onnellinen, jos pääsen tentin kautta tästä kurssista eroon. Toivotaan parasta!
Kansanterveystiede, johon kuuluivat myös tk-päivät, aiheutti harmaita hiuksia tehtävillään. Kaksi esseetyyppistä tehtävää lähteineen sekä yksi ryhmätehtävä (englanniksi) pitivät huolen siitä, ettei kalenteriin päässyt blogiloman aikanakaan muodostumaan liiaksi tyhjiä hetkiä. Ai niin, ja pari luentopäiväkirjaa siihen päälle. No mutta, minähän suorastaan rakastan kirjoittamista, joten ei hätää. Tuo oli sitten sarkasmia. Jostain sain kuitenkin kerättyä sen verran itsekuria, että tein tehtävät valmiiksi jopa ihan hyvissä ajoin.
Yhteenvetona loppusyksyn kursseista voisin todeta, että olipa tuota hommaa! Tosin tehtävälistat vaikuttavat aukikirjoitettuina aivan tyngiltä. Tänä syksynä ahkerassa käytössä ovat olleet fysiologian sekä neurotieteiden kurssikirjat, muiden kohdalla olen luottanut luentomatskuihin ja muuhun sähköiseen materiaaliin. Pahin osuus syksystä on joka tapauksessa takana, ja laskeutuminen joulun viettoon on alkanut. Parin seuraavan viikon aikana minulla on muutaman luennon lisäksi vain yksi harkka ja yksi tentti, joten hyvältä näyttää. Viime vuoden kaltaiselta totaaliväsymykseltä on tänä vuonna toistaiseksi säästytty, mutta eipä toisaalta ole niitä vitosiakaan näkynyt :D

Kuvat ovat marraskuun alkupuolelta. Tuon auringon perässä oli pakko päästä lenkille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥