17.12.2017

Opiskelupäiväni 11/2017

Viimeksi vuosi sitten tein postauksen omasta päivästäni ja sen sisällöstä. Nyt onkin hyvä hetki päivittää, miltä peruspäiväni on tänä syksynä näyttänyt!

7.00 Herätys! Ei jaksaisi nousta mutta pakko on. Lapset ovat nousseet jo hetki sitten ja leikkivät lastenhuoneessa. Saman tien suuntaan aamutoimille ja tutulla rutiinilla hoitamaan lasten pesuja ja pukemisia.
7.40 Tänään on minun vuoroni viedä pienemmät, mies vie esikoisen. Kaksi eri hoitopaikkaa tuo arkeen omat haasteensa, kun hoitoon viennit ja haut tapahtuvat useimmiten kävellen. Tänään kuopus istuu nätisti rattaissa ja toinen kävelee reippaasti. Toisenlaisiakin aamuja on nähty!

8.15 Kun lapset on saateltu aamupalalle ja tiedot päiväkodin ohjelmasta saatettu ajan tasalle, kävelen takaisin kotiin. Syön aamupalaa kirkasvalolampun ääressä. Samalla käyn läpi päivän opiskeluohjelman ja selailen somet läpi.
9.00 Koneen ääreen. Tapani mukaan katson ensin sähköpostit, tänään laitan viestiä syväreihini liittyen ohjaajilleni. Muuta kiinnostavaa ei sähköpostissa tänään olekaan. Lataan omiin tiedostoihin muutamat luentodiat, ettei tarvitse jatkuvasti käydä netissä.

9.30 EBIS eli epidemiologia ja biostatistiikka. Tänään on vuorossa erilaisia biostatistiikan tehtäviä: määrittele moodi, mediaani ja keskiarvo, tee runko ja lehti -kuvio, arvioi SPSS-tulosteista, onko muuttujien  välillä riippuvuutta jne. Ei todellakaan lempijuttujani, mutta pari tuntia jaksan tähän keskittyä.

11.30 Ruokatauko. Syön eiliseltä tähteeksi jäänyttä ruokaa ja luen samalla naistenlehteä. Lounaan jälkeen aion vaihtaa opiskeluaihetta, joten pidän kunnon tauon ennen sitä.
12.30 NET eli neurotieteiden perusteet. Otan työn alle synapsirakenteen, transmission ja neurotransportterit. Teen mindmappeja ja piirtelen kuvia vihkoon samalla kun selailen luentodioja. Välillä katson opetusvideota.

13.30 Keskittyminen rakoilee, päädyn surffailemaan eri sivuille ja miettimään blogijuttuja.

14.00 Yritän vielä hetken keskittyä, mutta hankalaa on. Lopulta nousen järjestelemään tavaroita, teen tiskejä ja heitän pyykit koneeseen. Ei ollut kovin tuottoisa opiskelupäivä, mutta parempi kuin ei mitään. Kaikki on kotiin päin -ajatus on lohdullinen, kun tuntuu, ettei vaan pysty enempään.

14.30 Mies on tullut kotiin, harvinaista kyllä näinkin aikaisin. Lähdemme yhdessä autolla hakemaan lapsia.
15.00 Laitan päiväkodissa lapset valmiiksi ja otan päiväkodista tarvittavat vaatteet mukaan. Mies ajaa kohta päiväkodin pihaan haettuaan esikoisen, ja mekin hyppäämme kyytiin.

15.15 Menen keskimmäisen kanssa kauppaan, mies vie muut lapset poliisiasemalle passinhakua varten.

16.30 Isot ruokaostokset tehty. Olipa taas urakka. Ostoskärryyn päätyi tälläkin kerralla ylimääräisiäkin juttuja, kuten lankaa, askartelutarvikkeita ja lasten vaatteita.

16.45 Kotiin. Kauppakassien purkua ja ruuanlaittoa. Lapset juoksevat saman tien omaan huoneeseen leikkimään. Päivällisellä koko perhe istuu yhtä aikaa ruokapöydässä. Samalla käydään läpi jokaisen päivän kuulumiset.
17.30 Imurointia, pyykinpesua ja rentoa olemista. Lapset saavat katsoa ohjelmia ja käyvät välillä kertomassa asioitaan.

19.30 Iltapala.

20.00 Hammaspesut ja nukkumaan. Lapsille tärkeintä on se, että äiti tai isi muistaa joka ilta kysyä, mikä päivässä oli kaikkein kivointa. Lähellekään aina vastaus ei ole se, mitä vanhempana ensin ajattelisi! Nuoremmat jatkavat vielä leikkiä huoneessaan, mutta simahtavat lopulta.
20.30 Vanhemmilla vihdoin vapaata, jolloin kumpikin tekee omia juttujaan. Minä muokkaan kuvia blogia varten ja aloittelen joulukalenteripostauksia luonnoksiin. Lopun aikaa katselen videoita ja surffaan muuten vain.

23.00 Itsekin menen nukkumaan, väsyttäähän se jo. Hyvää yötä!


Jos haluaisit blogiin lisää my day -tyyppisiä postauksia, paina alareunasta "♥"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥