1.12.2017

1. DIY: joulukortit

Tervetuloa Tasapainoilua-blogin joulukalenteriin! Viime vuonna haaveilin tekeväni blogiin joulukalenterin, mutta joulukuu tulikin turhan varkain. Siispä nyt otan vahingon takaisin. Älkää huoliko, muitakin (ei-jouluaiheisia) postauksia on myös joulukuussa tulossa. Joka aamu klo 8 avautuu uusi joulukalenterin luukku, ja mahdollisesti päivän toinen postaus julkaistaan klo 12.  Parhaani teen, jotta joulukalenteri päivittyy ajallaan :) Seuraathan blogia Facebookissa, Instassa, Blogit.fi:ssä tai Bloglovinissa, niin pysyt menossa mukana!
Osa on varmasti joulukorttinsa jo lähettänyt, toiset eivät moisesta perinteestä perusta. Sitten on meitä, jotka haluamme muistaa ystäviä ja sukulaisia, muttemme jaksa tai ehdi käyttää korttien väkertämiseen kovin paljoa aikaa. Siksi nyt esittelen nopean ja helpon tavan, jolla saat yhdellä kertaa tehtyä monta uniikkia korttia! Korttien tekemiseen ei tarvitse varata paljoa aikaa, mutta kuivumiseen ja suoristukseen kuluu 1-2 päivää. Näihin korttitalkoisiin voivat osallistua myös kaikenikäiset lapset.


diy, joulukortit, kortit, maalaus, vesivärit, lapset, askartelu, joulu


Tarvitset:

 • akvarellipaperia
 • maalausalustan (itselläni tätä virkaa toimitti puinen alusta)
 • kelmua
 • vesivärejä
 • vesivärisiveltimen ja vettä
 • maalarinteippiä, jolla voit teipata paperin kiinni alustaan


Teippaa akvarellipaperi kiinni alustaan. Jos haluat kortteihin valkoiset reunat, rajaa kortit maalarinteipillä kuvan mukaisesti. Suosittelen ottamaan mallia A6-kokoisesta korttipohjasta, jotta kortit mahtuvat varmasti kirjekuoreen. Sitten vain maalaamaan!


diy, kortit, akvarelli, akvarellipaperi, maalarinteippi, alusta, maalaus


Kun akvarellipaperi on maalattu kauttaaltaan runsaalla värillä ja vedellä, levitä kelmu märän maalauksen päälle. Rutistele (tai anna lasten tehdä se) kelmua mielesi mukaan. Anna kuivua pari tuntia.


vesivärit, peitevärit, kelmu, maalaus, diy, kortit


Paperin kuivuttua irrota kelmu ja maalarinteipit. Viimeistele kortit halutessasi kimalteella tai Hyvää joulua -tekstillä. Leikkaa paperi korteiksi ja kirjoita kortit. Laita kortit painumaan kirjapinon/levyn/maton alle vielä yön yli. Seuraavana päivän sujauta ne kuoreen ja postipojan vietäväksi.


kelmu, maalaus, vesivärit, akvarellipaperi, kortit, diy,


Yhdestä n. 50 x 70 kokoisesta akvarellipaperista sain 18 korttia sekä lisäksi muutaman kirjanmerkin. Niistäkin tuli aika kivoja! Reunimmaisissa maalauksen päälle on ripoteltu karkeaa merisuolaa, keskimmäisessä suolan päälle on rutisteltu myös kelmu.


diy, maalaus, kirjanmerkki, kortti, suolamaalaus, suola, kelmu

joulukortti, teksti, vesivärit, maalaus, valmis, diy, kortti


Tällaiset joulukortit lähtevät matkaan tänä vuonna. Enää 23 yötä jouluun!

2 kommenttia:

 1. Onpa kivat! Itsekin suunnittelin tänään tämän vuoden korteja. Huomenna pitääkin lähteä tarvikeostoksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noista tuli yllättävän kivoja suhteessa nähtyyn vaivaan :) Kivoja joulukorttihetkiä sulle, korttien tekeminen on kyllä yks mun lempijoulupuuhista!

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥