16.12.2017

16. Joulu kotona vai kaukana?Kaunista lauantaita ja joulukuun 16. päivää! Niin kuin perinteitäkin, myös joulunviettopaikkoja on joka lähtöön. Osa viettää joulun oman perheen kesken, toiset sukujoulua, kolmannet lähtevät jouluksi (vuokra)mökille ja neljännet lentävät tropiikkiin joulun ajaksi.

En ole koskaan viettänyt joulua missään muualla kuin Suomessa. Ulkomaanmatkailulle kriteerinäni on ollut se, ettei matka saa osua jouluksi. Joulu, talvi ja koti liittyvät mielessäni vahvasti yhteen, vaikka täytyykin sanoa, että lumettomina jouluina myös joulufiilis on ollut hankalampi tavoittaa. Toisaalta jotkut sanovat, että kaukana kotoa joulumieli löytyy jopa helpommin kuin niissä omissa arkisissa ympyröissä. Kun joulu ei ole ulkoisten puitteiden varassa (onko lunta vai ankean sameaa, ovatko jouluvalmistelut täydelliset jne), stressiä on vähemmän eivätkä turhat odotukset pilaa joulumieltä.Vas. kuva: Pinterest 
Oik. kuva: Pinterest


Itselleni joulun aika mahdollistaa rauhoittumisen ja rentoutumisen omissa ympyröissä. Olen kyllä muutenkin melkoinen kotihiiri, joten tämä tuskin yllättää ketään. Joka tapauksessa paras palkinto jouluna minulle on se, ettei tarvitse mennä mihinkään tai hoitaa kodin ulkopuolisia velvollisuuksia vaan voi olla kotona oman perheen kesken. Viime joululomalla tuntui, että elämme aivan omassa kuplassamme, kun koko muu talo vaikutti olevan tyhjä. Samaan aikaan oli hauskaa vastaanottaa kuvia ja viestejä lämpimässä lomailevilta läheisiltä.

Millaista tyyppiä sinä olet? Käperrytkö mieluummin oman kodin rauhaan vai pakenetko jouluhulinaa palmun alle?

2 kommenttia:

 1. Mä olen joulunvieton suhteen joustava - tykkään perinteisestä kotijoulusta, mutta voisin mainiosti lähteä myös matkalle jouluna. Olen tässä asiassa muuttunut vuosien kuluessa. Nuorempana en olisi mistään hinnasta suostunut olemaan joulua muualla kuin kotona, mutta näin se elämä näköjään vie... Erityisesti haaveilen mökkijoulusta lapissa - olisi ihanaa saada pitkästä aikaa valkea joulu ja haluaisin myös tavata sukulaisia samalla kun viime kerrasta on niin pitkä aika. Miehelle kuitenkin kotijoulu on ihan ehdoton niin enpä ole toistaiseksi viitsinyt tosisssani muuta ehdottaa :D .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, eri elämäntilanteissa myös "unelmien joulu" muuttuu - on hauskaa, miten joulutraditiot vaihtelevat eri ihmisten kesken! Me ollaan vietetty monta joulua muualla kuin kotona, mutta se armoton laukkujen pakkaus jne on itselleni ihan liikaa :D Mutta kun on välillä eri paikassa, saa taas vähän perspektiiviä siihen, millaista joulua oikeasti haluaa viettää. Toisaalta myös ajattelin ennen, ettei joulua VOI viettää missään kerrostaloluukussa...

   Omassa lapsuudessa vietimme pari joulua lapissa mökillämme, ja ne ovat kyllä jääneet mieleen lähes parhaina jouluina :) Odotan kyllä innolla, jospa tästä tulisi eka kunnon valkea joulu, kun etelässä niitä näkyi niin harvoin! Ainakin nyt näyttää lupaavalta :)

   Ihanaa joulun aikaa teille!

   Poista

Kiva kun kommentoit ♥