19.12.2017

19. Joulufiilis kadoksissa?Jouluaattoon on enää viisi yötä! Mutta mitä tehdä, jos tuntuu, ettei joulumieltä ole? Ehkä on syytä miettiä, mitä joulumieli itselle tarkoittaa, mistä se syntyy ja mikä sen syntyä estää. Jouluun liittyy paljon odotuksia ja tunnelatausta, joista suuri osa on peräisin oman lapsuuden jouluista. Lapsena joulumieli löytyi niin paljon helpommin kuin aikuisena - totta kai, kun ei tarvinut kantaa huolta mistään!

Aikuisena voi joulun alla tuntua, että työ- tai opiskelukiireet ovat vieneet kaikki mehut, ja joulu alkanut tuntua enemmän velvollisuudelta kuin ilolta. Samoin mielikuvat täydellisen idyllisestä perhejoulusta saavat ainakin oman stressikäyrän nousuun. Voi myös olla hankalaa siirtyä sujuvasti kiireisen tuntuisesta arjesta rentoon ja leppoisaan lomamoodiin. Oikeastaan aika outoa, että sellaista edes odottaa.


joulu, tunnelma, joulumieli, kadoksissa, ei, joulun tuntu


Näillä keinoin voit yrittää herätellä uinuvaa joulufiilistä:

1. Rentoudu ja rauhoitu.
Jos kotona ei pysty rentoutumaan, kun "pitäisi" tehdä niin paljon, lähde ulos. Kävely hiljaisessa metsässä rauhoittaa levotonta mieltä, ja kotiin palatessa ajatukset ovat jo paljon kirkkaampia.

2. Kuuntele joulumusiikkia.
Musiikki on minulle puoli elämää, joten sen avulla pääsen helpoimmin tunnelmaan kuin tunnelmaan. Jouluradio kuuluu ehdottomasti jouluvalmistelujeni ja ihan pelkän olemiseni taustalle. Parhaan vaikutuksen joulumusiikista saa, kun pysähtyy oikeasti kuuntelemaan sanoja ja melodiaa. Tähän jokin joulukonsertti voi olla hyvä ratkaisu :)

3. Tuo kotiin joulun tuoksua.
Pipareiden leipominen, glögin lämmittäminen, kynttilöiden polttaminen... Vanha keino toki on se, että laitat jouluisia mausteita pellille ja pellin kuumaan uuniin ;)

4. Tai ehkä heittäydyt sohvalle etkä tee yhtään mitään. Aikuisuudessa on hei se hyvä puoli, ettei ole pakko jos ei tahdo! Joulu tulee vähemmälläkin - tai siis vaikkei tekisi yhtään mitään sen eteen. Ehkä levon kautta löytyy hippunen joulumieltäkin.


joulu, joulurauha, ilo, joulufiilis, mistä, luonto, talvi


Edelleen stressitöntä joulun aikaa jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit ♥